MonPlaneta
Una vacuna inhalada protegeix de la Covid original i les variants
  • CA

Un equip d’investigadors de la Universitat McMaster, al Canadà, han anunciat els bons resultats dels assaigs preclínics de la seva vacuna inhalada contra la Covid-19. Segons afirmen, aquesta vacuna, la primera que s’administra així, ofereix una protecció de llarga durada no només davant del virus original sinó també davant les diverses variants aparegudes fins ara.

En un article publicat a la revista ‘Cell’, expliquen els beneficis no només de la vacuna sinó també de la forma d’administrar-la, directament a l’aparell respiratori en comptes de per via intramuscular o nasal. En inhalar la vacuna, va directament als pulmons i a les via aèries superiors, per on el virus entra al cos, de manera que resulta molt més efectiu a l’hora de generar immunitat. Aquesta estratègia prové d’una vacuna anterior contra la tuberculosi, desenvolupada per un dels coautors d’aquesta.

Representació del SARS-CoV-2 | Pixabay
Representació del SARS-CoV-2 | Pixabay

Els assaigs preclínics fets en animals ha demostrat prou la seva efectivitat com per posar en marxa la fase 1 dels assaigs en humans, que avaluaran les vacunes en aerosol inhalades en adults sans que ja hagin rebut dues dosis d’alguna de les vacunes d’ARN missatger disponibles.

L’objectiu, a més de generar una immunitat forta i duradora, era que la vacuna servís amb qualsevol de les variants de la Covid-19 cosa que, de moment, sembla que s’ha conseguit. Així, es podria agafar “avantatge” al virus en comptes d’anar treballant contrarellotge per adaptar les vacunes a les noves variants que puguin aparèixer. És per això que el seu objectiu són tres parts del virus, dues de les quals es conserven en molts coronavirus i no muten tan ràpidament com la famosa “proteïna espiga”.

Gràcies a l’aplicació a les vies respiratòries, la vacuna és tan eficient a l’hora d’arribar al lloc on serà més necessària que, en els assaigs duts a terme fins ara, s’ha demostrat que aconsegueix la màxima protecció amb una dosi que pot arribar a ser fins a 100 vegades menor que les emprades a les vacunes injectades.

Més notícies
Vials amb l'etiqueta 'COVID-19 / vacuna contra el coronavirus / només per injecció' i una xeringa mèdica davant del logotip de Pfizer
Pfizer-BioNTech comença a provar una vacuna contra la variant Òmicron
Els assaigs en determinaran l'efectivitat en tres dosis per a no-vacunats i també com a dosi de reforç
Vacuna contra la Covid-19 | ACN
Les vacunes de virus desactivat són molt menys efectives contra l’Òmicron
Les desenvolupades amb aquesta tècnica són entre les més emprades a nivell mundial
Nova esperança per a una vacuna duradora contra diversos coronavirus
Algunes cèl·lules T ataquen una proteïna present no només al SARS-CoV-2 sinó a molts coronavirus
Representació del SARS-CoV-2 | Pixabay
La resistència natural a la Covid pot ajudar a fer vacunes millors
Estudiar les persones que la tenen pot ser molt útil a l'hora de desenvolupar noves formes d'immunització

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa