MonPlaneta
Pfizer-BioNTech comença a provar una vacuna contra la variant Òmicron
  • CA

Pfixer i BioNTech han començat els assaigs clínics d’una nova vacuna contra la variant Òmicron del SARS-CoV-2. Segons han anunciat, les proves determinaran l’efectivitat d’aquest nou producte tant com a dosi recordatori per a persones vacunades com per sí sola, en tres dosis, per a aquells que encara no hagin estat inoculats cap vegada.

Les proves, que probablement es faran als Estats Units, esperen comptar amb més de 1.400 voluntaris. Així, la cursa per les vacunes continua. D’entrada, les empreses responsables del seu desenvolupament ja esperaven modificar les vacunes originals a mesura que apareguessin noves variants, però l’Òmicron, que s’ha propagat a una velocitat inesperada, ha accelerat el procés.

Congeladors amb la vacuna de Pfizer emmagatzemades a Bèlgica | ACN
Congeladors amb la vacuna de Pfizer emmagatzemades a Bèlgica | ACN

De fet, la de Pfizer-BioNTech no és l’única vacuna contra l’Òmicron en desenvolupament. Tant la companyia nord-americana Moderna com la Universitat d’Oxford i AstraZeneca també treballen en versions “actualitzades” de les que s’han fet servir fins ara. Tot i això, fins que no estiguin disponibles, la tercera dosi de la vacuna original també dóna un nivell de protecció prou bo contra els pitjors efectes de la malaltia i també contra morir a causa d’ella.

El problema, és clar, és la infecció en sí i els símptomes lleus, que no només fan més transmissible la Covid sinó que, amb les vacunes actuals, són pràcticament inevitables.

Dues sanitàries rebent la injecció amb la vacuna de Pfizer contra la covid a la ciutat de Cremona, a la Llombardia | ACN
Dues sanitàries rebent la injecció amb la vacuna de Pfizer contra la covid a la ciutat de Cremona, a la Llombardia | ACN

En aquest nou assaig, Pfizer-BioNTech inocularà 615 adults amb dues dosis de la vacuna actual i, després, una o dues dosis del vaccí específic contra la variant Òmicron. Uns altres 600 voluntaris amb tres dosis de la vacuna actual en rebran una quarta que podrà ser de la mateixa o de l’acabada de desenvolupar. Finalment, un grup molt més petit, de 200 persones sense vacunar, rebran tres dosis de la vacuna contra l’Òmicron.

La cursa de les farmacèutiques per aturar la pandèmia, amb nous productes dissenyats per a les necessitats que van apareixent, és un procés molt complicat i on resulta molt difícil estar “al dia”, però podria ser que, d’aquí uns mesos, la darrera variant coneguda fins ara també tingui una vacuna.

Més notícies
Covid | Pixabay
Descobreixen per què la variant Òmicron és menys agressiva que la Delta
És menys efectiva a l'hora d'impedir que les cèl·lules es defensin del virus
Vacuna contra la Covid-19 | ACN
Les vacunes de virus desactivat són molt menys efectives contra l’Òmicron
Les desenvolupades amb aquesta tècnica són entre les més emprades a nivell mundial
Proves PCR a l'Hospital de Terrassa | Cristóbal Castro
Les dades confirmen que l’Òmicron és més contagiosa però també més lleu
Així ho indiquen diversos estudis preliminars duts a terme a parts diferents del món

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa