MonPlaneta
Identifiquen una diferència al cervell dels psicòpates
  • CA

Un equip internacional de científics ha anunciat, en un article a la revista ‘Journal of Psychiatric Research’, la identificació d’una diferència biològica al cervell de les persones psicòpates que les distingeix de les que no pateixen aquest trastorn. Durant el seu estudi, els investigadors han descobert que una part del cervell, el nucli estriat, és de mitjana un 10% més gran en els psicòpates que en persones que no tenen trets psicopàtics o en tenen només de lleus.

Estimulació del cervell profund | NIH
Al fons del cervell hi ha una regió que és diferent segons si tens trets psicopàtics o no | NIH

Comprovant correlacions

Les persones psicòpates o amb trets psicopàtics es defineixen com a individus amb una personalitat egocèntrica i antisocial marcada per la manca de remordiments per les seves accions, la falta d’empatia i, sovint, inclinacions criminals. Tot i que ni tots els psicòpates són criminals ni tots els criminals són psicòpates, la correlació és força marcada i hi ha proves que relacionen la psicopatia amb la tendència a conductes violentes.

Alguns estudis ja havien apuntat a una activitat especialment gran del nucli estriat en aquestes persones, però no s’havia determinat l’impacte de la mida d’aquesta regió del cervell en el seu comportament. El nucli estriat, que forma part del prosencèfal, coordina diversos aspectes cognitius, com ara la planificació del moviment i l’acció, la presa de decisions i el circuit de recompensa.

El Dr. Edward Chang, responsable d'aquest avenç, durant una cirurgia cerebral | University of California - San Francisco
| University of California – San Francisco

Ressonàncies i entrevistes

En aquest treball, els neurocientífics van escanejar els cervells de 120 persones i els van entrevistar fent servir un test de detecció de trets psicopàtics. L’objectiu era ampliar el coneixement sobre les causes dels comportaments antisocials i veure si, a més de l’entorn social, també hi havia diferències biològiques, que podrien heretar-se. Els responsales d’aquest estudi també apunten que, en les dones participants en l’estudi, la relació entre la mida del nucli estriat i la psicopatia era la mateixa en els homes.

Les anàlisis de les ressonàncies i les entrevistes, doncs, van relacionar un nucli estriat més gran amb un augment de la necessitat d’estímuls a través de les emocions, i una probabilitat més gran de tenir conductes impulsives. El nucli estriat forma part del nucli basal, les neurones de la part més profunda del centre del cervell, que reben senyals del còrtex cerebral, que controla la cognició, el comportament social i que també prioritza la informació sensorial.

Una diferència en el desenvolupament

En els humans, el nucli estriat es va tornant més petit a mesura que creixem, i això podria voler dir que la psicopatia es relaciona amb la manera com es desenvolupa el cervell. Entendre aquest creixement, doncs, especialment del nucli estriat, és molt important. Segurament hi ha molts factors involucrats en aquesta anormalitat estructural, del mateix desenvolupament natural a causes ambientals que l’afectin.

Més notícies
La tecnologia CRISPR-Cas9, coneguda com a 'tisores moleculars', pot revertir els canvis produïts per l'alcohol en l'expressió d'alguns gens | NIH
Un ‘reset’ cerebral pot curar l’ansietat i l’alcoholisme, segons un estudi
L'edició genètica podria restaurar la química del cervell al seu estat normal
L'alimentació pot tenir una relació directa amb l'estat d'ànim depressiu, segons un nou estudi | Piqsels
Un estudi català confirma la relació entre la dieta i la depressió
Uns nivells massa alts de prolina a l'alimentació afecta l'estat anímic, obrint la porta a noves teràpies
Dormir les hores justes i sense interrupcions és importantíssim per la nostra salut mental i el nostre benestar | Pxhere
Esbrinen quant cal dormir a partir dels 40 per mantenir sa el cervell
Dormir més o menys hores de les recomanades s'associa amb problemes cognitius i de salut mental, segons un estudi
La mala supressió dels records que ens produeixen por és un element clau en el desenvolupament d'alguns trastorns mentals
Descobreixen com ho fa el cervell per suprimir els records que ens fan por
La troballa podria servir per tractar problemes com l'anxietat o fins i tot la síndrome d'estrès posttraumàtic

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa