MonPlaneta
Un home de Madrid pateix una infecció horrible de cucs per tot el cos

Un equip de metges de Madrid ha patit una infecció per per cucs tan horrible que ha acabat sent el protagonista d’un article publicat a la revista ‘New England Journal of Medicine’. La infestació, causada per cucs del grup dels nematodes, ha afectat gairebé tot el seu cos, fent que un número enorme de larves s’arrosseguessin sota la seva pell, causant-li una erupció generalitzada i canviant.

Els treballadors sanitaris van notificar que, a simple vista, es podia veure com els paràsits s’arrossegaven per sota la seva pell, i se’l va diagnosticar com a pacient d’una infecció per nematodes del gènere Strongyloides. Segons sembla, l’home tenia totes les condicions necessàries per patir una infecció greu, a diferència de la que té lloc de manera “habitual”.

La tempesta perfecta

El pacient, de 64 anys, treballa en el tractament d’aigües residuals i, a més, havia estat diagnosticat amb un càncer de pulmó amb metàstasi. A sobre de tot això, els metges li havien diagnosticat una malaltia anomenada eosinofília, uns nivells inusualment alts de glòbuls blancs que, en alguns casos, poden indicar la presència d’una infecció per paràsits.

En el moment en què va ser diagnosticat de la infestació, l’home es trobava ingressat a l’hospital perquè un dels seus tumors havia començat a pressionar-li la medul·la espinal. El tractament que li van receptar era a base de dosis molt altes de glucocorticoides, un fàrmac que inhibeix part de les respostes del sistema immunològic i que, com a conseqüència, pot facilitar la proliferació d’una infecció per paràsits si ja es trobaven a l’interior del cos.

La infecció havia afectat tot el cos de l'home i es veia clarament el moviment dels cucs | Hospital 12 de Octubre
La infecció havia afectat tot el cos de l’home i es veia clarament el moviment dels cucs | Hospital 12 de Octubre

Un cas horrorós

En aquest cas, l’organisme del pacient ja tenia alguns Strongyloides stercoralis, uns nematodes que afecten els humans i que acostumen a entrar al cos mitjançant l’exposició a sòls o aigües residuals contaminades. Les larves, microscòpiques, entren sota la pell de les víctimes sense que ni tan sols es noti, i normalment es dirigeixen als intestins prenent diverses rutes. En alguns casos, fins i tot, les larves arriben als pulmons, on provoquen tos i, després, són empassades fins arribar a la seva meta.

Un cop són als intestins, els cucs es barregen amb la mucosa i comencen a reproduir-se. A partir d’aquí, les larves s’expulsen a través e la femta, buscant nous hostes, o bé tornen a entrar a la pell mitjançant la zona perianal, cas en què es produeix una autoinfecció. Aquest darrer cas, justament, és el del pacient que ens ocupa.

Diagnòstic ràpid

Els problemes van ser detectats pels serveis mèdics per una erupció inflada que produïa picor i una lleugera diarrea. Les lesions cutànies van començar a la zona perianal i es van començar escampar pel tronc i les extremitats de l’home. Les línies que formaven, segons van indicar els metges, es movien a mesura que passava el temps. Gràcies al diagnòstic, però, i a la detecció de les larves en una anàlisi de femta, es va poder dur a terme el diagnòstic i receptar ivermectina al pacient, un antiparasític que va millorar els símptomes.

Més notícies
Femella d'Oestros ovis, la mosca responsable d'infestar de larves l'ull d'un home francès | Wikimedia Commons

Treuen més d’una dotzena de larves de l’ull d’un home

Una mosca com les que causa l'oestrosi bovina li havia post ous al globus ocular
:  - Mobile
Les proves fetes a la pacient van determinar que havia estat infectada per dues variants diferents de la Covid-19 en un temps rècord | Laboratori Clínic ICS Camp de Tarragona - Terres de l'Ebre

Una catalana bat el rècord en agafar la Covid dos cops en vint dies

Una treballadora sanitària va ser infectada per dues variants diferents en el període de temps més curt registrat al món
:  - Mobile
L'home que ha aconseguit, mitjançant uns implants, poder tornar a comunicar-se amb l'exterior del seu cos | Wyss Centre

Un home paralitzat torna a ‘parlar’ amb el seu fill gràcies a la tecnologia

Gràcies a elèctrodes que llegeixen els impulsos del cervell, pot seleccionar lletres per comunicar-se
:  - Mobile
El milpeus ha estat batejat com a homenatge a la cantant Taylor Swift

Bategen un milpeus en honor a la cantant Taylor Swift

El primer autor de l'estudi és fan de l'artista i li ha fet un homenatge curiós
:  - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa