MonPlaneta
Una catalana bat el rècord en agafar la Covid dos cops en vint dies
  • CA

Una treballadora sanitària catalana ha batut el rècord mundial de poc temps passat entre dues infeccions pel SARS-CoV-2. Tot i que estava vacunada, aquesta dona de 31 anys va agafar la variant Delta i l’Òmicron en només vint dies de diferència, el període més curt que s’ha registrat al món, segons afirma la doctora Gemma Recio, del Laboratori Clínic de l’Institut Català de la Salut del Camp de Tarragona – Terres de l’Ebre.

El Laboratori Clínic ICS Camp de Tarragona – Terres de l’Ebre

Un exemple clar

Aquest cas demostra, doncs, que fins i tot si has tingut la Covid i has rebut la pauta de vacunació completa, la possibilitat de reinfecció continua existint. En aquest cas, com va explicar la doctora Recio al Congrés Europeu de Microbiologia Clínica i Malalties Infeccioses, la treballadora sanitària no va tenir símptomes després de la seva primera PCR positiva. Menys de tres setmanes després, però, va començar a tenir tos i febre, i és per això que se li va fer una altra prova.

Les anàlisis de totes dues mostres van determinar que la dona havia estat infectada per dues variants diferents del SARS-CoV-2. El fet que la segona fos l’Òmicron, a més, sembla indicar una altra vegada que aquesta variant té la capacitat d’esquivar la immunitat adquirida tant per les infeccions per altres variants com, també, per les vacunes.

Les anàlisis van identificar la variant Delta i l’Òmicron com a causants de les infeccions | Laboratori Clínic ICS Camp de Tarragona – Terres de l’Ebre

Protecció davant dels casos més greus

Així doncs, ni tan sols les persones completament vacunades i que han tingut la Covid estan totalment protegides. Recio, però, també destaca que, tant en casos d’infecció prèvia com de vacunació, sí que hi ha una protecció parcial, especialment contra els casos més greus de la malaltia i també contra els que requereixen hospitalització.

Tot i que les mesures sanitàries han continuat relaxant-se a causa de la major resistència d’una gran part de la població i de la menor severitat de la variant Òmicron, el cert és que des de desembre de 2021 hi ha hagut increments de les infeccions, que no de les hospitalitzacions i la mortalitat, a causa de l’aparició de variants més contagioses.

Molts d’aquests casos podrien correspondre a segones infeccions tot i que els científics esperen que, a la llarga, tothom acabi agafant la Covid diverses vegades al llarg de la vida.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa