MonPlaneta
Bategen un milpeus en honor a la cantant Taylor Swift

Un equip d’investigadors de la Universitat Virginia Tech, als Estats Units, ha decidit batejar una nova espècie de milpeus en honor a la cantant Taylor Swift, també nord-americana. Aquest miriàpode forma part de les 17 espècies descobertes per aquests científics a les Muntanyes Apalatxes del seu país i el primer autor de l’estudi, Derek Hennen, li ha posat el nom de la cantant per fer-li un homenatge curiós, ja que n’és fan.

La cantant nord-americana Taylor Swift | Wikimedia Commons

Uns escombriaires essencials

Els miriàpodes són petits invertebrats que tenen un paper molt important als ecosistemes on viuen, concretament en la descomposició de la matèria orgànica. Residents habituals del terra dels boscos, s’alimenten de fulles mortes i d’altra matèria vegetal semblant i n’alliberen els nutrients a l’ecosistema. Precisament per aquest comportament resulten força difícils de trobar, ja que sovint viuen gairebé sempre enterrats sota la superfície.

El miriàpode Nannaria swiftae | Virginia Tech

Un gran treball de camp

En un article publicat a la revista ‘ZooKeys’, Derek Hennen, juntament amb Jackson Means i Paul Marek, de la mateixa universitat nord-americana, descriuen aquesta nova espècie, anomenada Nannaria swiftae. El seu descobriment ha estat part d’un gran projecte que ha durat diversos anys i que ha dut els investigadors per 17 estats nord-americans, on han aixecat restes de fulles, roques i troncs buscant exemplars de milpeus, capturant-los i analitzant-ne l’ADN per poder fer una descripció completa.

D’entre els 1.800 animals capturats al llarg del seu estudi o extrets de col·leccions a museus i universitats, els investigadors han aconseguit trobar 17 espècies desconegudes fins ara. Totes elles medeixen entre 18 i 38 mil·límetres de llargada i tenen colors de caramel brillant a negres, amb taques blanques, vermelles o taronges i potes de color blanc.

El mateix Hennen també ha decidit anomenar un altre dels milpeus que ha descobert Nannaria marianae en honor, en aquesta ocasió, a la seva dona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa