Un equip d’investigadors de la Universitat Mèdica i Dental de Tòquio (TMDU) han publicat un article a la revista ‘Bone Research’ on afirmen haver descobert un fàrmac que reprodueix els efectes de l’exercici físic als músculs i els ossos, un fet que podria ser molt útil per a les persones que tenen mobilitat reduïda i que, per tant, no poden fer-ne.

Una ajuda pels qui tenen problemes per moure’s

Tot i que fer exercici de manera regular és absolutament recomanable, hi ha persones que no en poden fer i a qui els ossos i els músculs se’ls van debilitant amb el temps. Aquests problemes, com la sarcopènia i l’osteoporosi, podrien ser reduïts o frenats gràcies a aquest medicament, que ajuda a incrementar la força dels músculs i a promore la formació de teixit ossi, especialment en persones amb malalties neurològiques, demència o que per una o altra raó no poden caminar o fins i tot moure’s del llit.

La malaltia d'Alzheimer és un dels mals més estesos entre les persones d'edat avançada | Pixabay
Hi ha un bon número de malalties que impedeixen als qui les pateixen practicar exercici físic, cosa que els duu encara més problemes de salut | Pixabay

Un compost que millora l’estat dels músculs i els ossos

Els investigadors han creat un sistema d’anàlisi de medicaments que ha identificat un compost, anomenat LAMZ, que imita els canvis en els músculs i els ossos que es produeixen quan es fa exercici. En els experiments fets amb ratolins, a qui es va administrar per via oral, el medicament va entrar correctament a la sang sense produir cap efecte secundari. Els rosegadors van desenvolupar una major amplada de les fibres musculars, una força màxima més elevada, un ritme més elevat de formació òssia i un descens de la reabsorció dels ossos.

Les seves anàlisis van revelar que el LAMZ imita dos senyalitzadors que s’activen durant l’exercici físic i que contribueixen al manteniment i el creixement tant dels músculs com dels ossos. Per provar si podia ser adient en afectats per sarcopènia i osteoporosi, el medicament va ser administrat a ratolins amb aquests dos problemes, comprovant que, efectivament, els efectes es reduïen. A més, no només es va provar per bioa oral sinó també subcutània, amb resultats semblants.

Així doncs, el LAMZ podria ser una teràpia per ajudar a tractar la fragilitat de les persones que no es poden moure, contribuïnt a donar-los els efectes de l’exercici físic encara que no en puguin fer.

Més notícies
Una dosi alta d'un aminoàcid aconsegueix reduir a la meitat la gana dels ratolins durant 12 hores | freeimageslive.co.uk

Una píndola dóna alguns dels beneficis de l’exercici sense haver-ne de fer

Un estudi troba una molècula que redueix el consum de menjar i l'obesitat en ratolins
:  - Mobile
| Wikimedia Commons

Un petit exercici pot ajudar a no marejar-te quan t’aixeques

Aquest problema, anomenat hipotensió ortostàtica, és força comú, i un estudi ha trobat una manera d'evitar-lo
:  - Mobile
Exercicis bàsics corporals

L’exercici augmenta la producció de cannabinoides naturals del cos

Redueix inflamacions, el dolor i pot ajudar a tractar l'artritis, el càncer i fins i tot malalties del cor
:  - Mobile
Sempre és un bon moment per començar a dur un estil de vida més saludable, fins i tot durant les vacances | Stockvault

Consells per començar a posar-se en forma durant o després de les vacances

El sedentarisme es pot combatre amb algunes pràctiques força senzilles
:  - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa