MonPlaneta
L’exercici augmenta la producció de cannabinoides naturals del cos
  • CA

L’exercici físic fa que augmenti la segregació de cannabinoides naturals del cos, reduint inflamacions. Aquest descobriment, publicat a revista ‘Gut Microbes’ per investigadors de la Universitat de Nottingham (Anglaterra) podria ajudar a tractar algunes malalties i problemes com ara l’artritis, el càncer i malalties del cor, reduint no només la inflamació sinó també el dolor. Un descobriment que pot indicar que canvis molt petits en la nostra vida diària poden tenir efectes terapèutics molt importants.

En les 78 persones amb artritis que van participar en aquest estudi, l’exercici va fer que patissin menys mal i a més va reduir els nivells de les substàncies inflamatòries anomenades citocines, a més d’incrementar els nivells d’endocannabinoides, molècules semblants a les que contenen les plantes cannabis sativa i indica. El canvi, curiosament, no va ser directe sinó a causa de les alteracions de la microbiota intestinal. Fins ara se sabia que l’exercici tenia efectes positius en la inflamació crònica, que és darrere de malalties com el càncer, la mateix artritis i algunes malalties del cor, però no se sabia de quina manera es produïen aquests efectes.

Un home fent exercici amb mascareta | Pixhive
Un home fent exercici amb mascareta | Pixhive

Dels pacients amb artritis participants a l’estudi, 38 van fer quinze minuts diaris d’exercicis musculars durant sis setmanes mentre els altres 40 no van fer res de res. Després d’aquest temps, els qui s’havien exercitat no només havien vist com es reduïa el seu dolor sinó que també tenien més microbiota als seus intestins que produïa substàncies antiinflamatories, nivells de citocines més baixos i nivells més alts d’endocannabinoides. Aquest darrer factor es relaciona amb els canvis a la flora intestinal i amb les substàncies antiinflamatòries que produeixen. En un moment com l’actual, on l’interès per derivats del cànnabis com el cannabidiol està creixent per les seves aplicacions mèdiques, saber que alguns canvis de rutina o d’estil de vida poden augmentar la segregació de substàncies semblants a l’interior del propi cos pot ser molt interessant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa