MonPlaneta
Descobreixen per què la variant Òmicron és menys agressiva que la Delta

Un nou estudi realitzat per investigadors de la Universitat de Kent (Anglaterra) i la Universitat Goethe de Frankfurt (Alemanya) ha identificat per què la variant Òmicron del SARS-CoV-2 és menys agressiva que la Delta. Segons han explicat a la revista ‘ Cell Research’, l’Òmicron és menys efectiva a l’hora de frenar un mecanisme de defensa de les cèl·lules, l’anomenada “resposta de l’interferon”, que ajuda a frenar la infecció alentint el ritme de replicació del virus.

Un dels grans dubtes d’ençà de l’aparició de la variant Òmicron és per què, tot i que és millor esquivant la immunitat generada per les vacunes i infeccions anteriors, causa una versió menys greu de la Covid-19. Ara, per fi, hi ha una explicació a aquest fet, que ha causat alhora que el número de contagis es disparés arreu del món, arribant a xifres mai vistes en tota la pandèmia, però que alhora la mortalitat de la malaltia caigués en comparació amv les variants anteriors del virus i a la soca original.

Coronavirus | Flickr
Coronavirus | Flickr

A més d’això, l’estudi, que s’ha fet amb cultius cel·lulars al laboratori, també ha demostrat que la variant Òmicron del virus continua sent sensible a vuit dels antivirals i medicaments més prometedors contra la Covid, incloent el molnupiravir, el ribavirin, el remdesivir, el favipravir, el paxlovid, el nafamostat, el camostat i l’aprotinina.

Així doncs, per fi tenim la resposta a un dels dubtes més grans que ha generat la pandèmia durant els darrers mesos i, alhora, s’ha confirmat que els medicaments emprats fins ara continuen sent efectius contra la nova variant. Els interferons són unes proteïnes involucrades en la comunicació cel·lular que s’uneixen a les seves membranes, incrementant la seva protecció. A més, també permeten advertir les altres cèl·lules de la presència d’un patogen o de cèl·lules tumorals i activar la resposta immunitària del cos.

Més notícies
Ratolí  | RASBAK

Les variants de la Covid ja poden infectar ratolins

El virus original no tenia aquesta capacitat, una mostra més de com s'ha adaptat amb el temps
:  - Mobile
Marihuana

Un dels components de la marihuana atura la Covid

Si bé sembla que el CBD atura l'acció del virus, un altre principi actiu, el THC, anul·la aquest efecte
:  - Mobile
Vacuna contra la Covid-19  | ACN

Les vacunes de virus desactivat són molt menys efectives contra l’Òmicron

Les desenvolupades amb aquesta tècnica són entre les més emprades a nivell mundial
:  - Mobile
Proves PCR a l'Hospital de Terrassa  | Cristóbal Castro

Les dades confirmen que l’Òmicron és més contagiosa però també més lleu

Així ho indiquen diversos estudis preliminars duts a terme a parts diferents del món
:  - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa