MonPlaneta
Neixen dos cadells bessons de tigre de Sumatra en un zoo dels Estats Units
  • CA

La Lola, una tigre de Sumatra d’onze anys d’edat que viu al Zoo d’Oklahoma City, als Estats Units va donar a llum dos cadells bessons el passat 2 de juliol. El naixement d’aquests dos exemplars d’aquesta espècie en perill crític d’extinció sempre és una bona notícia i, pel que afirmen des del zoològic, tot està anant perfectament.

En una nota de premsa, els responsables del parc afirmen que la Lola i els seus cadells es troben perfectament i han començat una bona relació entre mare i fills. Durant les properes setmanes, un equip de veterinaris els examinarà per medir-los i pesar-los i, també, per esbrinar-ne el sexe.

Una mare experimentada

De moment, la mare està demostrant ser molt atenta amb els seus cadells. Durant l’embaràs, a més, des del zoo d’Oklahoma City expliquen que es va portar molt bé, permetent que li fessin el seguiment amb ultrasons i també deixant que els treballadors del zoològic ho preparessin tot per a l’arribada dels seus dos fills.

La Lola és una mare amb experiència i que cuida molt bé els seus cadells | Oklahoma City Zoo
La Lola és una mare amb experiència i que cuida molt bé els seus cadells | Oklahoma City Zoo

La Lola, però, és coneguda al zoo per ser una mare amb molta experiència. El 2017 va va donar a llum a trigèmins i, pocs dies més tard, se li va donar un quart cadell, un tigre d’Amur nascut al Zoo de Filadèlfia però a qui la seva mare no havia fet cas.

Part d’un programa de recuperació

La mateixa Lola ja va néixer en captivitat i al mateix zoo on ha viscut tota la vida, que forma part d’un programa de recuperació del tigre de Sumatra, una espècie amenaçada críticament d’extinció i de què, en llibertat, es calcula que només en queden entre 400 i 500 exemplars que viuen als boscos d’aquesta illa d’Indonèsia, amenaçats per la caça furtiva i per un mercat que valora molt els seus ossos, pell i dents, tant com a símbol d’estatus com pel seu ús en algunes medicines tradicionals.

Més notícies
Cadells de tigre siberià a l'est de Rússia
Imatges úniques de cadells de tigre siberià a l’est de Rússia
L'espècie, la més rara entre tots els tigres, està greument amenaçada d'extinció. La descoberta d'aquests cadells podria indicar que els esforços per preservar-la estan funcionant
Un tigre de Bengala als Sundarbans
Un tigre de l’Índia recorre 1.300 quilòmetres en cinc mesos buscant una parella i menjar
És el desplaçament més gran que s'ha registrat mai i ha dut l'animal a travessar dos estats, posant de manifest els problemes que pateixen aquests animals tot i la recuperació de les seves poblacions
Un exemplar de tigre de Bengala
Els tigres de Bengala podrien desaparèixer d’un dels seus darrers refugis
La pujada del nivell del mar a causa de l'escalfament global està fent molt difícil la supervivència d'aquests grans felins als manglars de Sundarbans, al nord-est de l'Índia
El tigre que va refugiar-se a l'interior de la casa d'una família índia
Una família índia troba un tigre al seu llit, protegint-se de les pluges monsòniques
Tot i que se'l va intentar treure, va acabar marxant tot sol quan va voler

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa