MonPlaneta
Un tigre de l’Índia recorre 1.300 quilòmetres en cinc mesos buscant una parella i menjar

Un mascle de tigre ha fet el recorregut més gran que es coneix d’un animal d’aquesta espècie, recorrent 1.300 quilòmetres a través de l’Índia en només cinc mesos buscant, segurament, aliments, territori i una companya.

El tigre, que té dos anys i mig d’edat, duu un collar amb un emissor de ràdio, i per tant se’l va poder seguir quan, al mes de juny, va abandonat el santuari de vida salvatge on vivia a l’oest del país. L’administració de fauna va observar com entrava a algunes granges, vies d’aigua i carreteres i que, finalment, travessava la frontera de l’estat veí. En tot aquest temps, només va tenir un conflicte amb un humà, ferint una persona que va apropar-s’hi massa mentre descansava.

C1, com és conegut l’animal, va néixer al santuari de vida salvatge de Tipeshwar i, al febrer passat, se li va posar el collaret amb emissor de ràdio per poder seguir la seva cerca d’un lloc on viure. Després d’aquest viatge, va ser traslladat per les autoritats a un altre santuari, ja que podia ser perillós que es desplacés tant.

Tot i això, el fet és que els hàbitats dels tigres són plens d’aquests animals, cosa que causa problemes a l’hora de trobar aliments i parella. Això és el que, en primera instància, va fer que C1 comencés el seu viatge, viatjant de nit i alimentant-se de porcs senglars i bestiar, molestant molt poc uns humans en qui, segons s’ha vist, no té cap interès.

Actualment, tot i que el número de tigres a l’Índia ha crescut, els seus hàbitats són cada cop més petits i, per tant, la disponibilitat de menjar disminueix. Així doncs, malgrat que la recuperació de les poblacions és una dada optimista, aquests animals estan, de fet, cada vegada més amenaçats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa