MonPlaneta
Imatges úniques de cadells de tigre siberià a l’est de Rússia

Les imatges obtingudes de cadells de tigre siberià (o tigre d’Amur) en estat salvatge a Sibèria semblen indicar que les accions de conservació iniciades pel govern rus estan tenint èxit. Gràcies a unes trampes fotogràfiques col·locades al Parc Nacional de la Terra del Lleopard, a l’est del país, entre els passats mesos de novembre i de desembre es van poder captar més de 2.500 imatges d’una tigressa siberiana i els seus tres cadells, d’una edat aproximada d’un mes i mig.

És la primera vegada que s’aconsegueix observar aquesta espècie de tigre -la més rara del món i, per tant, la més amenaçada- des d’una etapa de creixement tan primerenca. Les fotografies capturen la vida diària d’una família jove, amb els cadells començant a explorar el món, jugant, barallant-se i apropant-se a l’escalfor de la seva mare, que s’encarrega de tenir els seus fills alimentats duent-los un carcassa de cèrvol.

Durant els anys quaranta del segle passat, es calcula que només quedaven uns 40 tigres siberians. Després d’anys d’esforços, especialment durant la darrera dècada, la població ha pujat fins a uns 550 exemplars. Tot i això, la seva situació continua sent crítica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa