MonPlaneta
Estrella Damm i el CRAM netegen la platja del Prat amb l’ajut de 270 voluntaris
  • CA

Aquest passat dissabte, Estrella Damm i la Fundació Centre de Recuperació d’Animals Marins (CRAM) van ser protagonistes d’una acció multitudinària contra la crisi climàtica que va tenir lloc a la platja del Prat de Llobregat. Era el Dia Internacional de les Platges i, aprofitant l’avinentesa, les dues entitats van organitzar una neteja de la platja, com a part de la campanya mediambiental “1 metre quadrat per les platges i els mars” que, des de 2017, promou el projecte Libera.

La jornada va començar amb l’alliberament de la tortuga Daura, apadrinada per Damm i que era al CRAM des de desembre de 2021, quan va ingressar malferida després de xocar amb una embarcació. Tot plegat es va iniciar a les 18 hores i va acabar amb una actuació de la banda de pop Intana, que va poder ser gaudida a la guingueta ‘El Calamar’ per tots els voluntaris que van participar en aquesta acció de neteja.

L'alliberament de la tortuga Daura va servir per començar la jornada festiva | Oriol Alella
L’alliberament de la tortuga Daura va servir per començar la jornada festiva | Oriol Alella

Una acció de conscienciació

Aquesta ‘Festa de la Platja’, doncs, no només va servir per netejar-la sinó també per deixar ben clar que les deixalles no només amenacen la biodiversitat sinó que, a més, també són un perill pel benestar de les societats humanes. Estava oberta a totes les persones que volguessin netejar la platja del Prat i, a més, va ser una oportunitat de conèixer de primera mà la feina que fa el CRAM, tècnics del qual van encarregar-se de conduir la jornada juntament amb voluntaris de Damm.

Tant la fundació CRAM com Damm volien que fos una jornada “compromesa i festiva” i que, a més, aconseguís l’objectiu de conscienciar la població sobre l’emergència ecològica que viu el Mediterrani i com de necessari és protegir els nostres mars i paisatges. Després de l’alliberament, els voluntaris van atendre les explicacions dels tècnics de la Fundació CRAM i es van dividir en grups per a dur a terme la neteja. Un cop acabada, les deixalles es classificaran per a la seva correcta gestió.

Al final d’aquesta acció de neteja de la platja, a la guingueta ‘El Calamar’ els Intana, liderats per la cantant i compositora barcelonina Núria Moliner, van tocar els temes del seu tercer disc, ‘Planeta nou’, que ha sortit aquest 2022.

Els tècnics del CRAM van donar instruccions als voluntaris per netejar la platja | Oriol Alella
Els tècnics del CRAM van donar instruccions als voluntaris per netejar la platja | Oriol Alella

Un exemple de les iniciatives mediambientals d’Estrella Damm

L’alliberament de la Daura i les accions amb voluntaris com aquesta són “un petit exemple” de les iniciatives d’Estrella Damm per protegir el medi ambient, explica Alba Linares, responsable de RSC de Damm. Davant la “degradació de l’entorn marí”, causat en part per la interacció humana, cal fer-hi alguna cosa. Aquest empitjorament fa que “centenars d’aus marines, cetacis i tortugues” apareguin a malferides o malaltes.

En aquest sentit, Linares va posar en relleu la tasca d’entitats com la Fundació CRAM, que fa “una feina excepcional” i de “vital importància” ajudant a recuperar i retornar al mar els animals, donant visibilitat i conscienciant sobre el problema. La responsable de Comunicació de CRAM, Montse Pal, va afegir que la conscienciació és “molt necessària” per donar a conèixer els problemes del Mediterrani i va afegir que estan “molt contents” d’impulsar iniciatives com aquestes, creant un dia “ple d’emocions, consciència i, sobretot, ganes de preservar la gran riquesa del nostre patrimoni natural”. Pal també va agrair “el suport i col·laboració” d’Estrella Damm en la seva tasca i en la conservació marina.

La ‘Festa de la Platja’, doncs, es va sumar a altres accions impulsades per Estrella Damm, que vol minimitzar el seu impacte mediambiental i proumoura la consciencació sobre la cua de l’entorn. La marca avança per reduir la seva petjada i, durant els darrers anys, ha impulsat projectes com ara eliminar les anelles de plàstic que unien els ‘packs’ de llaunes –ara s’empra cartró 100% biodegradable– o els plàsics decorats que embolicaven les llaunes –ara també són de cartró–. Tota aquesta matèria primera, a més, té els certificats PEFC i FSC, que garanteix que són de boscos gestionats de manera responsable i sostenible.

Més notícies
Damm rep un reconeixement per la seva gestió sostenible de l’aigua
La companyia cervesera va ser pionera en la indústria en promoure el càlcul de la petjada hídrica
Plaques solars a les instal·lacions de Damm
Damm ha reduït un 45% l’energia consumida per hectolitre de cervesa produït en deu anys
La companyia va invertir 6M€ en accions de millora mediambiental durant 2019
Damm
Damm es compromet a disminuir un 20% les emissions de CO2 en logística
La companyia s'adhereix a la iniciativa Lean&Green per reduir la seva petjada de carboni i es marca nous objectius amb un termini màxim de cinc anys
Plaques solars al terrat de la DAMM
Damm redueix les seves emissions anuals de CO2 en més de 2.600 tones
La generació de forma autònoma anual de 7.700.000 kWh d'energia elèctrica, a partir de fonts renovables, ha permès a Damm evitar l'emissió anual de 2.600 tones de CO2

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa