Damm, companyia adherida al Pacte Mundial de les Nacions Unides i fermament compromesa amb la consecució dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible, s’ha convertit en la primera empresa a aconseguir el rang Platinum atorgat per la xarxa EsAgua. Cetaqua, Water Footprint Network i DNV concedeixen aquest reconeixement a la companyia per la seva excel·lència i compromís en l’ús responsable de l’aigua en les seves operacions.

Damm ha aconseguit aquesta important fita en matèria mediambiental en el marc del seu compromís amb la xarxa EsAgua, aliança d’empreses compromeses amb l’ús sostenible de l’aigua i la petjada hídrica. La categoria Platinum és el màxim reconeixement atorgat a les empreses participants de l’organització i es lliura a aquelles companyies que han desenvolupat accions i implementat mesures enfocades a la reducció del seu impacte mediambiental.

El compromís amb la cura del medi ambient és part de la identitat de Damm des dels seus orígens, sent la reducció de l’impacte en l’entorn, la lluita contra el canvi climàtic i la protecció de la diversitat peces clau en l’estratègia de la companyia. “Sota la màxima ‘Mesura, analitza i actua’ la companyia ha impulsat múltiples projectes per a la millora mediambiental i la reducció de la despesa d’aigua en tots els processos de fabricación,” segons manifesta Juan Antonio López Abadía, director del Departament d’Optimització Energètica i Medi Ambient de Damm. Aquestes iniciatives han portat a la companyia a reduir en un 36% la ràtio de consum d’aigua a les seves fàbriques des de 2008. A més, la cervesera va ser pionera dins de la indústria en impulsar el càlcul de la petjada hídrica i de cada unitat de producte amb la finalitat de controlar i reduir el seu impacte ambiental.

Reducció del consum d’aigua en tota la cadena

Damm ha impulsat un sistema de gestió ambiental transversal amb accions orientades a reduir el seu impacte mediambiental. En l’actual context d’emergència climàtica i escassetat d’aigua, l’optimització del consum d’aigua en tota la seva cadena de valor s’ha convertit en una prioritat.

La companyia promou la quantificació al detall el consum d’aigua de les seves 16 plantes de producció i envasament en la península Ibèrica i de la petjada hídrica de la seva cadena de valor a través dels indicadors ambientals de la Petjada Hídrica (metodologia de la Water Footprint Network) i la Petjada d’Aigua (metodologia ISO 14046). A més, Damm és també membre de Comunitat d’Usuaris d’Aigües de la Vall Baixa i Delta del Llobregat (CUADLL), la fi del qual és el d’aconseguir un aprofitament sostenible de les reserves hídriques emmagatzemades en l’aqüífer profund del riu Llobregat i potenciar entre les entitats usuàries la implantació de nous mecanismes d’estalvi i racionalització de l’ús de l’aigua.

Més enllà dels projectes desenvolupats a les fàbriques, els equips de Damm assessoren els agricultors per a l’optimització de la despesa d’aigua dels seus cultius. En aquest sentit, l’empresa treballa en la digitalització dels processos de cultiu el que entre altres coses li permet mesurar i reduir el consum d’aigua en els camps de producció d’ordi, que suposen al voltant del 95% de la petjada hídrica d’una cervesera.

CLICA AQUÍ PER A MÈS INFORMACIÓ

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa