MonPlaneta
Damm redueix les seves emissions anuals de CO2 en més de 2.600 tones

L’aposta de Damm per millorar l’eficiència a les seves fàbriques i per l’ús d’electricitat amb certificació de garantia d’origen verd està permetent a la companyia disminuir les seves emissions anuals de CO2en més de 2.600 tones a l’any en les seves plantes de producció i envasament, una xifra que equival a la plantació de més de 1.000 espècies de pi blanc cada any. L’any 2008 Damm va crear el Departament d’Optimització Energètica, l’objectiu del qual és reduir el consum de recursos naturals, revalorar subproductes i generar energia d’origen renovable, mitjançant la cogeneració; el biogàs, que prové del procés de depuració d’aigües residuals; o la solar-fotovoltaica.

Actualment, Damm està generant 7.700.000 kWh d’energia elèctrica a través d’aquestes fonts de generació d’energia renovable i eficient a les seves fàbriques del Prat de Llobregat (Barcelona), El Puig (València) i Múrcia, així com en la plataforma logística que la companyia té a laZona d’Activitats Logístiques del Port de Barcelona (ZAL). Concretament, al Prat, la companyia ha posat en pràctica la trigeneració, és a dir, la generació simultània d’energia elèctrica i tèrmica en forma de calor o fred, generant més de 3.000.000 kWh d’electricitat.

A la mateixa fàbrica i a la plataforma logística de la ZAL, Damm disposa de més de 12.000 m2 de plaques fotovoltaiques, a través de les quals s’està autogenerant més de 2.000.000 kWh d’energia elèctrica renovable a l’any, l’equivalent a l’energia per proveir a més de 1.000 llars. A El Puig (València), la companyia ha apostat per la cogeneració, és a dir, la generació simultània d’energia elèctrica i tèrmica útil a partir de biogàs. I a la seva fàbrica de Múrcia, on compten amb més de 3.000 hores de sol a l’any, disposen d’un sistema especial d’il·luminació a partir de llum solar en les naus d’envasament amb un consum d’energia 0, i a més, generen energia elèctrica pel seu autoconsum.

Damm té previst continuar treballant en aquesta línia durant els pròxims anys. “Durant el proper exercici estem estudiant ampliar en uns altres 2.000 kW les instal·lacions de plaques fotovoltaiques als nostres centres i instal·lar cobertes solars als altres centres de Madrid, Conca i Portugal, així com en alguns dels nostres magatzems”, afirma Juan Antonio López Abadia, Director d’Optimització Energètica i Medi Ambient de Damm. Com a mostra de la seva ferma aposta per la sostenibilitat, durant l’últim exercici 2017, Damm va invertir més de 6 milions d’euros en activitats de manteniment i accions de millora mediambiental, entre les quals es troben la implantació d’un model d’economia circular o la instal·lació en totes les plantes d’un sistema de programació per calcular la petjada hídrica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa