MonPlaneta
Descobert a Austràlia el gripau més gros del món
  • CA

Un equip de guàrdies del Parc Nacional Conway, a Austràlia, ha descobert el que podria ser el gripau més gros que s’ha vist mai. Batejat com a ‘Toadzilla’ –de ‘toad’, gripau en anglès; i Godzilla–, l’animal pesa 2,7 quilos, superant de poc el rècord establert fins ara. Els gripaus gegants, en general, creixen fins a superar els 25 centímetres de llargada i els dos quilos de pes, però fins i tot aquests extrems són difícils de veure en condicions normals. Trobar-ne un de tan gros, doncs, és encara més excepcional.

Descobert el passat 12 de gener i es creu que és una femella perquè en la seva espècie, els gripaus gegants, les femelles són més grosses que els mascles. Fins ara, i des de 1991, el Rècord Guinness del gripau més gros del món el tenia un altre exemplar de la mateixa espècie que mesurava 38 centímetres de llargada i pesava 2,65 quilos. Toadzilla, doncs, podria haver-li pres el títol.

El gripau era excepcionalment gros fins i tot pels estàndards de la seva espècie, el gripau gegant | Departament de Medi Ambient i Ciència de l'estat de Queensland
El gripau era excepcionalment gros fins i tot pels estàndards de la seva espècie, el gripau gegant | Departament de Medi Ambient i Ciència de l’estat de Queensland

Un exemplar enorme d’una espècie invasora

L’animal va ser capturat i retirat de l’entorn natural, on els gripaus gegants són una espècie invasora i, en el cas d’un exemplar tan gros, podia ser una amenaça molt important per a l’entorn, ja que podria menjar qualsevol cosa, d’insectes i rèptils fins a petits mamífers. De fet, segons el Departament de Medi Ambient i Ciència de l’estat de Queensland, l’animal va ser “eutanasiat humanament” a causa de l’enorme risc ambiental que suposava i el seu cos va ser donat al Museu de Queensland.

Si bé aquesta espècie va ser introduïda a la regió el 1935 per controlar una plaga de la canya de sucre, els animals es van començar a reproduir i a propagar ràpidament fins a suposar una amenaça. Una femella pot pondre fins a 30.000 ous en una sola temporada i això, combinat amb el fet que són verinosos i que no tenen cap depredador natural ni cap agent de control biològic, els va convertir en un perill enorme per a la biodiversitat de Queensland i per a Nova Gal·les del Sud, on també s’ha propagat. De fet, n’hi ha tants que, per sobreviure, han hagut d’esdevenir caníbals.

Més notícies
Aquesta flor conservada en ambre és la més grossa que s'ha trobat mai | Carola Radke/MfN Berlin
Identifiquen la flor conservada en ambre més grossa del món
Té gairebé 40 milions d'anys i va ser descoberta fa més d'un segle a prop de Königsberg, al Bàltic
Els fòssils trobats permeten fer-se una idea de l'enorme mida que devia tenir la tortuga | ACN
Troben a Catalunya la tortuga marina més grossa que hi ha hagut mai a Europa
Els fòssils, de 83 milions d'anys d'antiguitat, van ser descoberts a Coll de Nargó (Alt Urgell)
El megalodon era el peix carnívor més gros que hi ha hagut a la Terra | Wikimedia Commons
El megalodon era tan gros que podia devorar una orca en cinc queixalades
Un model en 3D d'aquest tauró prehistòric enorme aporta noves dades sobre la seva vida
La rajada més grossa del món va ser capturada la setmana passada al riu Mekong | Wonders of the Mekong
Un pescador de Cambodja captura el peix d’aigua dolça més gros del món
Amb quatre metres de llargada i 300kg, mai ningú no ha pescat res tan enorme en un riu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa