MonPlaneta
Austràlia posa els coales a la llista d’espècies en perill d’extinció

El govern australià ha afegit els coales a la llista d’animals en perill d’extinció. La mesura, que afecta la majoria de la costa est de l’illa, on viu aquesta espècie de marsupial tan famosa, ha estat presa a causa de la disminució dramàtica de les seves poblacions durant els darrers anys.

La notícia arriba poc després de l’anunci de les mateixes autoritats australianes que dotaran de més pressupost els esforços per conservar l’espècie. Tot i que sempre havien estat molt nombrosos, durant els darrers anys les sequeres, els incendis forestals, les malalties i els canvis d’usos del sòl han fet que milers i milers de coales morissin, arribant a una situació que el govern considera preocupant en poc més d’una dècada.

Coala | Pixabay
Coala | Pixabay

La declaració d’espècie en perill afecta els estats australians de Queensland i Nova Gal·les del Sud i també el Territori Capital Australià. Precisament els mateixos districtes on, el 2012, els coales ja havien estat posats a la llista d’animals “vulnerables” a causa del seu declivi. Des d’aleshores, però, la situació ha empitjorat moltíssim, fent que el govern hagi decidit augmentar els esforços enmig de crítiques de deixadesa.

De fet, un estudi recent apunta que, si no es fa res, els coales podrien desaparèixer de Nova Gal·les del Sud abans del 2050. La Ministra de Medi Ambient d’Austràlia, Sussan Ley, ha declarat que el canvi de classificació dels coales “augmenta la prioritat” de les mesures per a la seva conservació i que ja hi ha experts preparant un pla de recuperació. Un dels punts importants és que, en endavant, les sol·licituds per a plans urbanístics o agrícoles tindran en compte el possible impacte en els coales abans de ser aprovats.

Coala | MaxPixel
Coala | MaxPixel

Hi ha dos estats més, Austràlia del Sud i Victòria, on també hi ha poblacions de coales, però tot i que s’estan reduint encara no han arribat a una situació tan dramàtica com a les esmentades fins ara. Tot i això, el canvi climàtic continuarà empitjorant els incendis forestals i la sequera, dos dels problemes més importants a què s’enfronta aquesta espècie, un dels animals per excel·lència d’Austràlia.

Més notícies
Un coala adult amb la seva cria a l'esquena

Austràlia augmenta els seus esforços per protegir els coales

El país invertirà més de 30 milions d'euros addicionals en aturar el seu declivi
:  - Mobile
Un koala adult amb la seva cria a l'esquena

Comencen els assaigs clínics d’una vacuna contra la clamídia dels coales

Podria ser clau per a la supervivència de l'espècie, ja que la malaltia els pot deixar cecs i estèrils
:  - Mobile
Representació artística de l'àguila descoberta a Austràlia | Universitat Flinders

Descobreixen les restes d’una àguila extingida que caçava koales

L'animal va viure fa 25 milions d'anys al que actualment és una zona desèrtica d'Austràlia
:  - Mobile
Un koala curat de la clamídia en el moment de ser retornat a la natura | Cedida

VÍDEO | Alliberen un koala després de curar-li la clamídia

L'animal havia estat en tractament des del passat mes de maig
:  - Mobile

Els incendis a Austràlia han destruït el 80% de l’hàbitat dels koales

Els focs també han causat la mort d'un miler d'exemplars, posant l'espècie al límit de l'extinció
:  - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa