MonPlaneta
Austràlia augmenta els seus esforços per protegir els coales
  • CA

El govern australià afegirà 31,3 milions d’euros (50 milions de dòlars australians) a les partides existents actualment per protegir els hàbitats dels coales i frenar el declivi d’aquesta espècie vulnerable. Així ho van anunciar les autoritats aquest passat dissabte, en un esforç extra per protegir un animal que només viu a l’illa i que està amenaçada per molts factors.

Durant els propers anys, doncs, el govern de l’illa augmentarà la dotació econòmica dels plans de protecció d’aquest marsupial, a qui les malalties, els atropellaments i els incendis forestals han afectat greument. A dia d’avui, es calcula que queden entre 100.000 i 330.000 exemplars en estat salvatge d’aquest símbol d’Austràlia, reconegut arreu del món.

Dingo del sud-est d'Austràlia | benjamint444
Dingo del sud-est d’Austràlia, un dels principals depredadors naturals dels coales | benjamint444

“Estem compromesos a protegir-los per a les generacions futures”, va declarar el primer ministre australià, Scott Morrison, en fer pública la mesura. Aquest paquet d’ajudes farà que, des de 2019, ja s’hagin invertit gairebé 47 milions d’euros en la protecció dels coales, ja sigui estudiant-ne les poblacions, restaurant els seus hàbitats o investigant com millorar la seva salut.

Precisament, un dels problemes més importants que amenacen aquests animals és una malaltia de transmissió sexual, la clamídia, que en algunes regions afecta fins la meitat dels exemplars. A més, durant els incendis forestals dels anys 2019 i 2020, es calcula que més de 60.000 coales van morir, patir ferides o van ser afectats d’alguna manera.

El koala en el moment de ser retornat a la natura | Cedida
Un koala curat de la clamídia en el moment de ser retornat a la natura | Cedida

Així doncs, les accions del govern poden ser essencials per ajudar-los a recuperar les poblacions, que ocupen els boscos d’eucaliptus de la zona oriental de l’illa. Els coales, animals de moviments lents i amb un sistema immunològic molt dèbil, són especialment sensibles a la destrucció dels seus hàbitats, a l’activitat humana i a la propagació de malalties, i és per això que les autoritats australianes, davant el ràpid declivi d’un dels seus símbols, han decidit posar-se a treballar per assegurar-ne la supervivència.

Més notícies
Un koala adult amb la seva cria a l'esquena
Comencen els assaigs clínics d’una vacuna contra la clamídia dels coales
Podria ser clau per a la supervivència de l'espècie, ja que la malaltia els pot deixar cecs i estèrils
Un koala curat de la clamídia en el moment de ser retornat a la natura | Cedida
VÍDEO | Alliberen un koala després de curar-li la clamídia
L'animal havia estat en tractament des del passat mes de maig
Els incendis a Austràlia han destruït el 80% de l’hàbitat dels koales
Els focs també han causat la mort d'un miler d'exemplars, posant l'espècie al límit de l'extinció

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa