MonPlaneta
Troben un fragment del transbordador espacial Challenger al fons del mar

Un fragment del transbordador espacial Challenger ha estat localitzat al fons de l’oceà Atlàntic, davant de les costes de Florida, als Estats Units. Segons explica la NASA a través d’un comunicat, aquesta secció de la nau, que es va desintegrar el 1986 en un dels accidents més coneguts de la història de l’exploració espacial, ha esta trobada per un equip de televisió que buscava les restes d’un avió de la Segona Guerra Mundial.

Va ser durant aquesta cerca, que formava part del rodatge d’un documental, que es va observar un “gran objecte de fabricació humana” que estava parcialment cobert de sorra. La seva proximitat a cal Canaveral i també algunes de les característiques de l’objecte van fer que l’equip avisés immediatament la NASA, que va confirmar que es tractava d’un fragment del Challenger, que va esclatar fa més de 30 anys causant la mort dels seus set tripulants. L’agència, a més, afegeix que és una de les peces més grosses del transbordador que s’ha trobat mai.

History Channel ja ha anunciat el descobriment del fragment del transbordador espacial

Una tragèdia retransmesa en directe

El 28 de gener de 1986, la missió STS-51L havia de sortir cap a l’espai, amb el Challenger comandat per Dick Scobee i pilotat per Michael J. Martin. Entre els qui havien d’anar a l’espai amb ells hi havia Christa McAuliffe, una professora d’institut que havia guanyat un projecte de la NASA per enviar un docent a l’espai. Setanta-tres segons després del llançament, i a més de 14 quilòmetres d’alçada, el transbordador es va desintegrar mentre el llançament era seguit en directe per milions de persones.

La investigació oberta per la mateixa agència espacial nord-americana va determinar que l’explosió havia estat causada per unes temperatures inusualment fredes, que van afectar la integritat del segellat de les juntes que unien els segments dels propulsors de combustible sòlid del transbordador.

Més notícies
Les restes del Titanic són a gran profunditat i no van ser descobertes fins el 1985 | OceanGate

Nou descobriment al costat de les restes del Titanic

Una taca al radar apareguda el 1996 ha resultat ser un ecosistema únic al món
:  - Mobile
D'ençà que es va enfonsar, l'Endurance ha format part dels grans misteris d'una època heroica | FMHT

Troben el vaixell d’Ernest Shackleton, enfonsat a l’Antàrtida el 1915

L'Endurance, protagonista d'una aventura llegendària, ha estat localitzat en perfecte estat 3.000 metres sota l'aigua
:  - Mobile
El disseny del vaixell ha estat elaborat en base a les marques que va deixar l'original a la sorra i al coneixement sobre la tecnologia anglosaxona | The Sutton Hoo's Ship Company

Reconstrueixen un vaixell anglosaxó de fa 1.400 anys

Tot i que va ser emprat en un enterrament, havia navegat | Els investigadors volen fer-ne un d'igual amb les tècniques originals
:  - Mobile
L'USS Samuel B Roberts en el moment de ser descobert al fons del mar | CALADAN OCEANIC/EYOS EXPEDTIONS

Descobert el naufragi a més profunditat del món

El destructor Samuel B Roberts, enfonsat pels japonesos el 1944, és a gairebé 7.000 metres sota el mar
:  - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa