MonPlaneta
Descobert el naufragi a més profunditat del món

Un equip d’exploradors liderats pel milionari i aventurer nord-americà Victor Vescovo ha anunciat el descobriment del naufragi a més profunditat del món. Es tracta de l’USS Samuel B Roberts, un destructor de la Marina dels Estats Units, que va ser enfonsat per l’Armada Imperial Japonesa al mar de les Filipines l’octubre de 1944 i que es troba a 6.895 metres sota el mar.

El Samuel B Roberts abans d'enfonsar-se | Marina dels Estats Units
El Samuel B Roberts abans d’enfonsar-se | Marina dels Estats Units

Les restes d’una acció heroica

Segons explica la cadena britànica BBC, citant el mateix Vescovo, les restes van ser descobertes gràcies al seu submergible a gran profunditat, malmès durant la batalla però força ben conservat després. El Samuel B Roberts és cèlebre per les seves darreres accions, en què va contenir diversos vaixells japonesos tot i la inferioritat numèrica i de potència de foc abans d’enfonsar-se. Dels seus 224 tripulants, en van morir 89, mentre que els supervivents van passar 50 hores en bots salvavides fins que van ser rescatats.

Les imatges obtingudes per Vescovo i els seus companys permeten veure els efectes de la darrera batalla del Samuel B Roberts. El buc està ben conservat, així com les seves armes i els tubs de submarins, i es poden observar tant els forats dels projectils japonesos i un gran impacte a la popa. Enmig d’aquestes circumstàncies, i enfrontat a creuers pesants, el vaixell va disparar fins que es va quedar sense munició i, després, va començar a disparar projectils de fum i d’il·luminació per intentar causar incendis als seus enemics fins que es va enfonsar.

Els tubs de torpedes del Samuel B Roberts | CALADAN OCEANIC/EYOS EXPEDTIONS
Els tubs de torpedes del Samuel B Roberts | CALADAN OCEANIC/EYOS EXPEDTIONS

Encara queden dos vaixells per localitzar

Un cop es va submergir, el vaixell va anar a parar al fons del mar, no a un dels indrets més profunds però sí a més profunditat que la majoria del fons marí, el 98% del qual es troba a menys de 6.000 metres. Tot i això, encara queden dos vaixells enfonsats durant la mateixa batalla que no s’han trobat mai, i que podria ser que es trobessin a encara més profunditat. Vescovo, però, que va ser la primera persona a arribar als punts més profunds dels tots els oceans de la Terra, vol continuar buscant.

Més notícies
L'enfonsament del Gloucester va ser una tragèdia i podria haver marcat la història del Regne Unit

Descobreixen les restes d’un dels vaixells més famosos del segle XVII

Es tracta del HMS Gloucester, enfonsat quan duia a bord el darrer monarca catòlic de les Illes Britàniques
:  - Mobile
Les àmfores escampades pel fons del mar

Descobreixen un dels naufragis romans més grans que s’ha trobat mai al Mediterrani

Enfonsat fa uns 2.000 anys, ha estat localitzat a l'oest de les costes gregues i era ple d'àmfores, indicant que era una nau comercial
:  - Mobile
D'ençà que es va enfonsar, l'Endurance ha format part dels grans misteris d'una època heroica | FMHT

Troben el vaixell d’Ernest Shackleton, enfonsat a l’Antàrtida el 1915

L'Endurance, protagonista d'una aventura llegendària, ha estat localitzat en perfecte estat 3.000 metres sota l'aigua
:  - Mobile
Un arqueòleg inspecciona les restes del vaixell 'La Unión', a Mèxic

Identifiquen les restes del primer vaixell d’esclaus maies de què es té coneixement

La troballa, feta a la costa mexicana, demostra que l'esclavitud va continuar de manera il·legal al país després que fos abolida el 1829
:  - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa