MonPlaneta
Graven per primera vegada el Titanic en resolució 8K
  • CA

La companyia nord-americana OceanGate Expeditions ha gravat per primera vegada les restes del Titanic en resolució 8K, la més alta disponible actualment. Aquest mateix 2022, l’empresa va aprofitar un dels seus descensos al fons del mar, on descansa el vaixell, per obtenir unes imatges del vaixell d’una qualitat que no s’havia vist mai fins ara.

La resolució més alta disponible

La resolució 8K és el doble que la 4K, és a dir, que té una resolució horitzontal de 8.000 píxels, i per tant permet que puguem veure el Titanic, amb un nivell de detall i uns colors sense precedents. El vaixell, com és ben sabut, es va enfonsar després de xocar amb un iceberg fa 110 anys a l’Atlàntic Nord, a uns 740 quilòmetres de les costes del Canadà, i és a gairebé 4.000 metres de profunditat.

Una empresa que organitza descensos al naufragi

OceanGate es dedica a organitzar expedicions fins allà baix, amb submergibles on hi van experts, historiadors, invstigadors i també turistes que poden pagar 250.000 dòlars per ser entre les poques persones que han vist de primera mà el naufragi del Titanic. Gràcies a aquesta gravació en 8K, doncs, tots els qui no tenim prou diners per participar en una d’aquestes immersions també podem veure el famós vaixell amb moltíssim detall, fins al punt que es pot veure el nom del fabricant de les seves àncores.

El Titanic, cada cop més malmès

En aquestes imatges també es pot veure com s’ha anat deteriorant el naufragi amb el temps, com per exemple algunes baranes, que s’han trencat i han caigut. Els investigadors, de fet, volen fer servir les diverses gravacions d’alta definició que s’han fet de les restes del Titanic per seguir la seva evolució, amb la sal, la pressió i els microorganismes que viuen a les profunditats encarregant-se de malmetre’l a poc a poc però sense parar.

Més notícies
El disseny del vaixell ha estat elaborat en base a les marques que va deixar l'original a la sorra i al coneixement sobre la tecnologia anglosaxona | The Sutton Hoo's Ship Company
Reconstrueixen un vaixell anglosaxó de fa 1.400 anys
Tot i que va ser emprat en un enterrament, havia navegat | Els investigadors volen fer-ne un d'igual amb les tècniques originals
L'enfonsament del Gloucester va ser una tragèdia i podria haver marcat la història del Regne Unit
Descobreixen les restes d’un dels vaixells més famosos del segle XVII
Es tracta del HMS Gloucester, enfonsat quan duia a bord el darrer monarca catòlic de les Illes Britàniques
D'ençà que es va enfonsar, l'Endurance ha format part dels grans misteris d'una època heroica | FMHT
Troben el vaixell d’Ernest Shackleton, enfonsat a l’Antàrtida el 1915
L'Endurance, protagonista d'una aventura llegendària, ha estat localitzat en perfecte estat 3.000 metres sota l'aigua
La batalla d'Egusa | Dickinson College
Un vaixell enfonsat fa 2.200 anys esdevé una màquina del temps ecològica
Era al fons del mar des de la Primera Guerra Púnica i actualment h viuen més de 100 espècies animals

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa