MonPlaneta
Descobreixen els pebrots picants més antics del món

Un equip d’investigadors de la Universitat de Colorado Boulder, als Estats Units, ha anunciat el descobriment dels pebrots picants més antics del món. Datats en uns 50 milions d’anys i presentats en un article a la revista ‘New Phytologist’, aquesta troballa és important perquè podria canviar completament la manera com entenem l’evolució i la història de la distribució geogràfica no només dels pebrots sinó de tota la seva família, la de les solanàcies.

Una tribu molt més antiga del que es pensava

Així, el descobriment d’aquests pebrots fòssils demostra que la tribu taxonòmica de les Capsiceae és molt més antiga i estava molt més disseminada del que es pensava fins ara. De fet, els científics creien que els pebrots picants havien aparegut a Amèrica del Sud fa, com a molt, 15 milions d’anys, però aquest darrer descobriment no només prova que són molt més antics sinó que, fa 50 milions d’anys, també eren presents a Amèrica del Nord.

Una planta de Carolina Reapers, una de les varietats de pebrot més picants del món | Wikimedia Commons
Una planta de Carolina Reapers, una de les varietats de pebrot més picants del món, creada per selecció artificial | Wikimedia Commons

Un descobriment casual

Com passa tot sovint, aquest avenç s’ha fet de manera casual. Mentre examinaven els exemplars de plantes fòssils del museu d’història natural de la universitat, els dos investigadors van observar un tret molt curiós en un d’ells: petites punxes al final de la tija de la fruita. Una característica que, de fet, és molt distintiva dels pebrots picants. Al cap de poc van trobar-ne un altre i, en continuar investigant, en van trobar encara un altre a la col·lecció d’un altre museu.

Tots tres exemplars, però, provenen de la mateixa zona de l’estat nord-americà de Colorado, i estan datats en entre 34 i 56 milions d’anys. Això, combinat amb el que ja se sabia de la presència de solanàcies a Amèrica del Sud fa 50 milions d’anys mostra que, ja en aquell moment, la família, que també inclou els tomàquets i el tabac, entre d’altres, ja era present de nord a sud de les Amèriques.

Les restes fòssils no permeten saber quina era la forma ni el color d’aquests pebrots ancestrals, és clar, però pel que fa a la mida sembla que devien ser força petits comparats amb els actuals. Tot i això, però, ja devien picar força.

Més notícies
L'astronauta de la NASA, Megan McArthur, a l'Estació Espacial Internacional amb un taco surant davant seu | NASA
Tasten els primers pebrots picants cultivats a l’espai
Els astronautes de l'EEI van menjar tacos fets amb els primers bitxos picants que hi han crescut
Els habaneros són una de les varietats de pebrot més picants del món
Il·lusions sensorials: la menta, els pebrots picants i la comunicació cel·lular
Hi ha molècules, com la capsaïcina i el mentol, que aconsegueixen distorsionar l'intercanvi d'informació entre les cèl·lules i l'exterior i ens fan tenir sensacions que no són reals
Un plat de curry vindaloo | Pxhere
El pebre fa que la llet materna sigui “picant”
Aquesta troballa podria ajudar a entendre la formació de les preferències alimentàries en els nadons
Una planta de Carolina Reapers, una de les varietats de pebrot més picants del món | Wikimedia Commons
Avaluen el potencial de la capsaïcina com a medicament contra el càncer
La substància que fa que els pebrots piquin ha estat analitzada en profunditat per les seves propietats antitumorals

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa