MonPlaneta
El pebre fa que la llet materna sigui “picant”
  • CA

Un equip de la Universitat Tecnològica de Munic (Alemanya), ha revelat que menjar pebre negre durant la lactància fa que la piperina, l’alcaloide el fa picant, arribi a la llet materna. Això podria tenir un efecte important en la creació del gust dels nadons durant els primers mesos de vida i podria marcar les preferències alimentàries de les persones.

En la majoria de casos, la llet materna és el primer aliment que rebem, i aquesta no té sempre el mateix gust perquè la dieta hi té una influència important. Tot i que aquest camp no ha estat gaire estudiat, s’ha comprovat que alguns elements del menjar arriben amb més facilitat que altres a la llet materna. En estudis anteriors es va observar com les substàncies que donen l’olor i el gust a l’all o al cafè, per exemple, hi arriben parcialment, mentre que altres no ho fan.

Un nadó mamant | Pixnio
Un nadó mamant | Pixnio

En el cas de les substàncies picants, encara s’hi havia parat menys atenció. Això és el que aquest estudi, publicat a la revista ‘Molecular Nutrition & Food Research’, volia fer. Els investigadors han demostrat que només una hora després de menjar curri, la piperina és detectable a la llet, i ho és durant força hores. No obstant això, les concentracions màximes són d’entre 14 i 57 micrograms per litre, entre 70 i 350 vegades menys del que un adult pot percebre. Així doncs, segurament els nadons no poden notar-ho, i no obstant això, podria tenir influència a llarg termini.

Segons els responsables de l’estudi, una ingesta habitual de menjar picant podria activar a nivells baixos però sovint el receptor TRPV1, l’encarregat de la sensació de picor, i induïr una certa tolerància a aquestes substàncies en els nadons, tolerància que es mantindria quan es fessin grans.

No obstant això, el treball també ha comprovat que els alcaloides picants del gingebre (gingerol), el pebrot (capsaïcina) i la cúrcuma (curcumina), en canvi, no arriben a la llet. Així doncs, el pebre negre seria l’única substància coneguda que pot influïr en la tolerància als plats picants si les mares en mengen mentre alleten els seus fills. Uun cop desenvolupada, però, serviria per a totes les substàncies picants, que es relacionen amb el mateix receptor.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa