MonPlaneta
Descobertes les restes del dinosaure depredador més gros d’Europa
  • CA

Un equip d’investigadors de la Universitat de Southampton, a Anglaterra, ha anunciat la identificació de les restes del dinosaure depredador més gros d’Europa. Segons informa la cadena britànica BBC, els fòssils han estat trobats a l’illa de Wight i corresponen a un animal que va viure fa 125 milions d’anys i que media més de 10 metres de llargada.

Una bèstia gegantina

Aquest carnívor enorme, que pertanyia a la família dels espinosaures, caminava amb dues potes, tenia una cara que podríem comparar amb la dels cocodrils actuals i devia pesar diverses tones. Els investigadors expliquen que se n’han trobat diversos ossos, entre els quals alguns de la pelvis i vèrtebres de la seva cua. Segons el que se sap de la història geològica de la zona de l’illa de Wight on s’ha trobat, devia viure al principi d’una època on el nivell del mar començava a pujar i devia caçar per zones arenoses i aigües estancades.

L'illa de Wight, on s'han trobat les restes | Wikimedia Commons
L’illa de Wight, on s’han trobat les restes | Wikimedia Commons

Encara no se sap si l’animal era d’una espècie nova

Com que de moment només se’l coneix pels fragments ossis localitzats fins ara, els investigadors no han volgut donar-li un nom científic formal, i esperen fer-ho un cop hagin trobat restes addicionals que permetin confirmar que es tracta d’una espècie nova i no, per exemple, d’un exemplar excepcionalment gros d’una espècie coneguda, ja que a la mateixa illa ja s’hi havien trobat restes d’animals de la mateixa família.

Per les marques que tenen els fòssils sembla que, després de mort, l’animal va ser devorat per escarabats carronyaires o bé per algun tipus de larva que s’alimenta d’ossos, una troballa curiosa tenint en compte les proporcions gegantines d’aquest dinosaure.

L’illa de Wight és un indret molt propici per a la localització de fòssils de dinosaure, com s’ha vist durant els darrers anys, i és per això que els paleontòlegs no descarten trobar noves restes durant els propers temps que ajudin a identificar i classificar millor aquest dinosaure i, potser, comprendre millor l’indret on vivia i els animals de què s’alimentava.

Més notícies
El 'Drac de la Mort' tal com es pot veure al Laboratori i Museu de Dinosaures a Mendoza, Argentina, mostrant la seva enorme mida
Troben el ‘Drac de la Mort’, el pterosaure més gros d’Amèrica del Sud
La seva envergadura era de fins a 9 metres i ha estat descobert en un jaciment a Argentina
La pregunta sobre si els dinosaures tenien la sang calenta o freda ha estat motius de debat científic durant dècades
Un nou estudi revela finalment si els dinosaures tenien la sang calenta
Segons apunten els resultats la immensa majoria sí però hi havia excepcions notables
Un científic afirma que ha trobat un tros del meteorit que va caure a la Terra fa 66 milions d'anys, causant una extinció massiva | Pixabay
Afirmen haver trobat fragments de l’asteroide que va matar els dinosaures
La NASA ha titllat el descobriment d'"al·lucinant"
Reproducció artística del baixanosaure | Banana Art Studio
Troben el que podria ser l’estegosaure més antic del món
Va viure fa uns 168 milions d'anys i és diferent de tots els que s'havien descobert fins ara

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa