MonPlaneta
Troben el ‘Drac de la Mort’, el pterosaure més gros d’Amèrica del Sud
  • CA

Un equip d’investigadors de la Universitat Nacional de Cuyo, a l’Argentina, han anunciat el descobriment del ‘Drac de la Mort’, el pterosaure més gros que s’ha trobat a Amèrica del Sud. Les restes fòssils parcials d’aquest Thanatosdrakon amaru, com ha estat batejada oficialment aquesta nova espècie, han estat descrites en un article publicat a la revista ‘Cretaceous Research’.

Entre 7 i 9 metres d’envergadura

Aquest rèptil volador enorme va viure al Cretaci Superior, fa uns 86 milions d’anys, ha estat identificat gràcies a la troballa de dos exemplars l’any 2012, en un jaciment que conté les restes fòssils d’altres dinosaures a més de tortugues i cocodrils. Segons sembla, el ‘Drac de la Mort’ forma part de la família coneguda com Azhdarchidae, que tenien uns caps enormes, colls molt llargs i cossos curts, i els dos exemplars tenien una envergadura d’ales d’entre 7 i 9 metres.

Un rèptil volador enorme que menjava com un pelicà

El descobriment ha sorprès els científics perquè, per les característiques d’aquesta família de pterosaures, especialment dels més grans, els seus ossos no s’acostumen a conservar fossilitzats. Pel que fa al seu cap enorme, acabat en un bec sense dents, es pensa que podria haver estat una adaptació per empassar-se senceres les seves preses, d’una manera semblant a com, a dia d’avui, fan els pelicans amb els peixos que pesquen.

Aquestes restes fòssils són tan rares que, en comptes d’exposar-se perquè tot el públic les pugui veure, han estat guardades en un lloc segur. No obstant això, s’estan fent reproduccions de tots dos exemplars, que sí que seran posats a la vista de tothom, juntament amb una reconstrucció a escala real d’aquest rèptil enorme, un dels més grans que va solcar els cels durant l’època en què els dinosaures eren els animals predominants al nostre planeta.

Més notícies
La pregunta sobre si els dinosaures tenien la sang calenta o freda ha estat motius de debat científic durant dècades
Un nou estudi revela finalment si els dinosaures tenien la sang calenta
Segons apunten els resultats la immensa majoria sí però hi havia excepcions notables
La pregunta sobre si els dinosaures tenien la sang calenta o freda ha estat motius de debat científic durant dècades
Un nou estudi revela finalment si els dinosaures tenien la sang calenta
Segons apunten els resultats la immensa majoria sí però hi havia excepcions notables
Un científic afirma que ha trobat un tros del meteorit que va caure a la Terra fa 66 milions d'anys, causant una extinció massiva | Pixabay
Afirmen haver trobat fragments de l’asteroide que va matar els dinosaures
La NASA ha titllat el descobriment d'"al·lucinant"
'Scotty', el tiranosaure més gran que es coneix, tenia uns braços tan rídiculament curts com els seus companys
Una teoria pot explicar per què els tiranosaures tenien braços tan curts
Segons un article, podria ser una adaptació evolutiva per evitar mossegar-se entre ells quan menjaven

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa