Finalment, el coet més potent que s’ha fabricat mai ha esclatat durant el seu primer llançament. Després de l’intent frustrat de dilluns, aquest dijous els 33 propulsors del Super Heavy havien de dur la nau Starship fora del nostre planeta i a fer una volta a la Terra. El llançament, que ha tingut lloc al sud de Texas (Estats Units), era considerat un moment històric no només per la potència del Starship, com s’ha anomenat també a la unió de tots dos aparells, sinó perquè el mòdul superior hauria de ser, si tot va bé, el que farà servir la NASA, per bé que a bord d’un coet SLS, per tornar a la Lluna.

Un petit problema de pressurització
Segons va informar tant la mateixa SpaceX com el seu CEO, Elon Musk, quan faltava molt poc per al llançament, programat per a dilluns, es va detectar un problema de pressurització, amb una vàlvula que s’hauria congelat i que, com que no va tornar a funcionar, va obligar a aturar el compte enrere quan només quedaven 40 segons per al llançament. Aquestes circumstàncies, és clar, no són estranyes, i els problemes de llançament de la missió Artemis I, que va haver de ser cancel·lat dues vegades abans d’anar a l’espai el novembre de 2022, en són l’exemple més recent.

Anys d’entrebancs
Un cop superat el moment crític del llançament, el propulsor Super Heavy ha esgotat el combustible en una mica més de dos minuts i mig després del llançament quan s’havia de separar de la nau Starship, totes dues naus han esclatat.
Estava planejat que fes servir els seus motors durant un sis minuts per arribar fins a velocitats orbitals i, després, comencés una volta completa a la Terra que acabarà acabari al cap d’aproximadament una hora i mitja, quan reentrés a l’atmosfera a prop de les illes Hawaii. Després d’anys de problemes, però sembla que el Starship continua estant una mica lluny de ser una realitat. Caldrà esperar per veure quines han estat les causes de l’explosió i en quin moment, un cop arreglades, es durà a terme un nou intent.