MonPlaneta
El motor de coet que Elon Musk desenvolupa per anar a Mart ha passat una fita cabdal
Primer llançament del coet Falcon Heavy de SpaceX, l’antecessor del Super Heavy que està en fase de desenvolupament | NASA

!--akiadsense-->

L’empresa privada d’exploració espacial SpaceX, dirigida pel multimilionari i president de Tesla, Elon Musk, ha arribat a un altra fita important en el desenvolupament del seu motor de coet Raptor, segons ha anunciat el mateix Musk a través de Twitter en un missatge que deia “Raptor acaba d’arribar al nivell de potència necessari per a Starship i Super Heavy”, en referència al coet i el propulsor que s’estan desenvolupant a la seva empresa. Només tres dies abans, havia explicat que SpaceX havia acabat la primera ignició de prova d’un motor Raptor a punt per volar.

Tot i que s’havien fet proves anteriors, el procés de test habitual d’un motor d’aquest tipus consisteix a posar en marxa el motor a poca potència i durant períodes de temps curts i anar augmentant totes dues variables fins que es comprova que el motor és capaç de funcionar en les condicions necessàries per aconseguir fer volar l’objecte que haurà de propulsar. En el cas del motor Raptor, està ideat per al coet Starship, que ha estat dissenyat perquè sigui un sistema de llançament totalment reutilitzable i que SpaceX vol fer servir per dur fins a 100 persones a Mart. Per a fer-ho el coet necessita, segons el mateix Musk, “un mínim de 170 tones mètriques de força”, xifra que va ser superada aquest dijous. A més, Musk també ha afirmat que, quan es faci el canvi de “combustible tebi” a criogenitzat -a temperatures extremadament baixes-, la potència del Raptor creixerà entre un 10 i un 20%.

El coet Raptor, el primer que SpaceX està desenvolupant que funciona fent servir metà com a combustible, està sent construit a les instal·lacions de la companyia a California, mentre que les proves de potència s’estan fent a Texas, tal com l’empresa va fer anteriorment amb els motors de coet Merlin, els propulsors dels coets Falcon. A Texas, a més, també s’està construint un prototip del coet Starship, que durant els propers mesos començarà a ser provat amb tres motors Raptor com a propulsors. La seva versió final, però, en tindrà set, mentre que el propulsor del vehicle de llançament espacial Super Heavy en farà servir 31.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: felicitaciones !! a febrer 08, 2019 | 11:46
    felicitaciones !! febrer 08, 2019 | 11:46
    Elon Musk , Felicitaciones !!!..........a nivel de pequeña puya... ¿y la NASA y otras agencias que hacen ?.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa