El darrer prototip del coet Starship, de SpaceX, ha aconseguit enlairar-se fins a una alçada de 10 quilòmetres i, després, tornar a terra ferma aterrant suaument i dempeus. Així doncs, sembla que els enginyers de la companyia han aconseguit posar remei als problemes que havien fet que els quatre prototips anteriors acabessin destruïts durant la maniobra d’aterratge, tal com es pot veure al vídeo que SpaceX va emetre en directe per mostrar tota l’operació. L’únic problema inesperat va ser un petit incendi a la base del coet un cop ja va ser a terra, però es va poder arreglar ràpidament.
Aquesta prova no és només una demostració de força d’una empresa privada que es vol dedicar a l’exploració de l’espai: el Starship de SpaceX ha estat triat per la NASA per ser el coet que, en algun moment d’aquesta dècada, tornarà a dur nord-americans a la superfície de la Lluna. Tot i això, aquesta només serà una de les aplicacions d’aquest coet: com a possible substitut dels coets Falcon, que ja treballen per l’agència espacial dels Estats Units a l’Estació Espacial Internacional, en el desplegament de satèl·lits militars i altres usos comercials. el Starship podria fer el mateix però amb càrregues molt més pesants. El propietari de l’empresa, de fet, Elon Musk, està convençut que aquesta tecnologia serà la que aconseguirà dur l’home a Mart.

El Starship, de fet, és només la segona fase d’un projecte que duu el seu nom i la primera fase del qual és un propulsor anomenat Super Heavy. Propulsat per gairebé una trentena de motors Raptor, podria duplicar la força del Saturn 5, l’emprat pel programa Apolo per dur astronautes a la Lluna durant els anys 60 i 70 del segle XX.