MonPlaneta
La NASA presenta els primers astronautes que aniran a la Lluna en 50 anys

La NASA va presentar aquest dilluns els quatre astronautes que, per primera vegada en 50 anys, aniran a la Lluna. Entre ells hi ha Christina Koch i Victor Glover que són, respectivament, la primera dona i la primera persona negra que han format mai part d’una missió lunar. Juntament amb Reid Wiseman i el canadenc Jeremy Hansen, seran la tripulació de l’Artemis II, que a finals de 2024 o principis de 2025 anirà a la Lluna i volarà al seu voltant, obrint pas a la missió següent que, si tot va bé, aterrarà a la superfície del satèl·lit.

“La tripulació de la humanitat”

Els astronautes van ser presentats al més pur estil nord-americà, amb una cerimònia a Houston (Texas) acompanyada d’un vídeo. L’administrador de la NASA, Bill Nelson, va afirmar que aquestes quatre persones “representen milers de persones treballant sense descans per dur-nos a les estrelles”. “Aquesta és la seva tripulació, aquesta és la nostra tripulació, aquesta és la tripulació de la humanitat”, va afegir.

Christina Koch, Aleksei Ovchinin i Nick Hague, les darreres tres incorporacions a la tripulació de l'EEI | NASA
Christina Koch té moltíssima experiència a l’espai, especialment a bord de l’Estació Espacial Internacional | NASA

Cadascun dels astronautes “té la seva història però junts representen el nostre lema, ‘E pluribus unum’, ‘de molts, un’. Junts, estem iniciant una nova era en l’exploració per a una nova generació de navegants de les estrelles, la Generació Artemis”, va declarar Nelson. Pel que fa a les seves funcions, Wiseman serà el comandant de la missió; Glover, el pilot; i Koch i Hansen seran els especialistes de suport. D’entre ells, Glover i Koch són els que tenen més experiència a l’espai: el primer va passar sis mesos a l’Estació Espacial Internacional menre que la segona no només té el rècord femení de permanència a l’espai -328 dies- sinó que, el 2019, va participar en el primer passeig espacial totalment femení de la història.

Els motors de l'Artemis I en el moment d'encendre's, pocs segons abans de sortir cap a la l'espai | NASA
Els motors de l’Artemis I en el moment d’encendre’s, pocs segons abans de sortir cap a la l’espai | NASA

La primera missió tripulada del programa Artemis

En aquesta ocasió, la seva missió serà molt semblant a la de l’Apol·lo 8 el 1968, que va ser la primera nau humana que va arribar a la Lluna però no hi va aterrar. Ho faran, però, amb les noves tecnologies del programa Artemis, com el coet SLS i la càpsula Orion, que ja van ser provades a la missió Artemis I. En aquella ocasió no hi havia tripulació però a l’Artemis II, per primer cop des del desembre de 1972, la NASA durà a terme una missió tripulada a la Lluna.

Pel que fa al mòdul d’allunatge que hauria de dur persones a la Lluna abans de 2030, encara no s’ha acabat de desenvolupar. La tasca va ser encarregada a la companyia SpaceX d’Elon Musk i el Starship, com se’l coneix, hauria de començar a fer proves de vol durant les properes setmanes.

Més notícies
Primera imatge de la cara oculta de la Lluna enviada per la sonda Chang'e 4
La Lluna té quantitats enormes d’aigua atrapada dins de petits cristalls
Aquest descobriment pot ser molt important per a la colonització del satèl·lit
Aquest descobriment pot haver eliminat un dels principals impediments per a la colonització de la Lluna | Agència Espacial Europea
La Lluna té fosses i coves amb temperatures perfectes per a la vida
Aquests indrets, a uns 17ºC, poden ser ideals per construir-hi habitatges humans permanents
Aquesta és una de les primeres plantes de la història que han estat cultivades en sòl de la Lluna | Communications Biology
Aconsegueixen cultivar plantes en sòl lunar
És la primera vegada que un vegetal del nostre planeta ha germinat i crescut en terra d'un altre cos celeste
El 'StarCrete' podria ser una gran solució per a la construcció d'infraestructures fora del nostre planeta | Universitat de Manchester
Presenten un nou formigó per a construir les colònies fora de la Terra
Es pot fabricar fàcilment amb pols extraterrestre, midó de patata i una mica de sal

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa