MonPlaneta
La NASA investigarà els OVNIs tot i el risc de danyar la seva reputació
  • CA

La NASA posarà en marxa un estudi per mirar de treure l’entrellat al misteri dels OVNIs, a què ara els Estats Units anomenen amb la nomenclatura UAP (‘fenomen aeri no identificat’). Així, l’agència espacial nord-americana, segons va anunciar aquest passat dijous, mirarà d’explicar els avistaments misteriosos que s’han fet des de fa gairebé un segle malgrat el risc que això pot suposar per a la seva reputació.

Un grup d’experts per estudiar els avistaments

El pla de l’agència és formar un grup independent d’experts que reculli tota la informació disponible públicament sobre aquest afer i, també, veure quanta informació més caldria per donar una explicació a aquests ‘objectes’ estranys que apareixen al cel de tant en tant. Com a part de les seves taques, l’equip també farà recomanacions sobre quina és la millor manera de fer servir tota aquesta informació en el futur.

Thomas Zurbuchen, administrador associat de la Direcció de Missió Científica de la NASA, va reconèixer que, per a una part molt important de la comunitat científica, aquest anunci pot significar que l’agència “es ven” decidint investigar un assumpte que és motiu d’una polèmica molt forta i d’especulacions i teories de la conspiració de tot tipus, però no hi està d’acord. Tot i que reconeix el “risc per a la reputació”, va afegir que no se n’amaguen i que, per a ells, “el repte més gran d’aquests fenòmens” és, precisament, que és “un camp molt pobre en dades”.

Thomas Zurbuchen, administrador associat de la Direcció de Missió Científica de la NASA | NASA
Thomas Zurbuchen, administrador associat de la Direcció de Missió Científica de la NASA | NASA

Les dades militars, excloses

És per això que la NASA planeja que la investigació comenci aquesta propera tardor i que duri uns nou mesos, amb un cost que en cap cas superarà els 100.000$. Liderat per l’astrofísic David Spergel, president de la Fundació Simons per a l’avenç de la recerca científica, només farà servir dades disponibles en obert, és a dir, que les dades militars que continuïn sent d’accés restringit no formaran part de la informació emprada.

Preguntat sobre el seu paper i quines expectatives té, Spergel va afirmar que els dubtes sobre el fenomen OVNI s’han d’abordar “amb sentit de la humilitat” i que, ell, només té la noció preconcebuda que, probablement, hi haurà diverses explicacions possibles per a aquests fenòmens. No obstant això, va recordar que ha passat la major part de la seva carrera sent cosmòleg i que, si “no sabem de què està fet el 95% de l’univers”, és clar que “hi ha coses que no entenem”.

Més notícies
La supervivència d'un bacteri a les condicions marcianes pot ser clau pel conreu d'aliments fora de la Terra
Uns bacteris aconsegueixen sobreviure en condicions semblants a les de Mart
Un experiment amb el fong del te kombutxa dóna resultats sorprenents
El radiotelescopi xinès FAST, que enviarà missatges a l'espai a la recerca de vida extraterrestre | Wikimedia Commons
Dos equips d’astrònoms enviaran missatges a l’espai amb la nostra ubicació
Esperen poder contactar amb intel·ligències extraterrestres, tot i que no està clar si és bona idea fer-ho
La vida podria haver-se originat a molts altres planetes a més del nostre, però la forma que pugui haver pres és un misteri | Pixabay
Un equip d’astrobiòlegs mira de predir com és la vida fora de la Terra
Està creant eines per identificar patrons químics de com es podria haver desenvolupat
Imatge artística de la Terra vista des de l'espai, amb el pla de la Via Làctia al fons | OpenSpace/American Museum of Natural History
Els planetes de 2.034 sistemes estel·lars estan en una posició perfecta per observar la Terra
Són com a molt a 326 anys-llum i han estat detectats per una investigació molt curiosa sobre quantes civilitzacions extraterrestres podrien saber que existim

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa