MonPlaneta
Les cendres de la tinent Uhura de ‘Star Trek’ aniran a l’espai
  • CA

Les cendres de l’actriu Nichele Nichols, que va interpretar la tinent Nyota Uhura a la sèrie original de ‘Star Trek’, viatjaran a l’espai durant els propers mesos. La llegendària intèrpret, que va morir el passat 30 de juliol als 89 anys d’edat, va ser una de les protagonistes de la primera sèrie de la franquícia, entre 1966 i 1969, i també a les pel·lícules que es van estrenar entre 1979 i 1991.

El creador de la sèrie, la seva esposa i Scotty l’acompanyaran

El mateix coet Vulcan Centaur, operat per la companyia United Launch Alliance, també durà a l’espai les restes d’altres integrants de l’equip d’aquesta sèrie pionera de la ciència-ficció: el seu mateix creador, Gene Roddenberry; la seva esposa Majel Barrett-Roddenberry, que va aparèixer en diversos papers a la sèrie i a les pel·lícules, i l’actor James Doohan, que va interpretar Montgomery ‘Scotty’ Scott, enginyer en cap de l’Enterprise NCC-1701 a la sèrie i els films originals. William Shatner, l’actor que interpretava el capità James T. Kirk, va aconseguir anar a l’espai en vida i el 2021, en 90 anys, va esdevenir la persona de més edat a fer-ho.

L'actriu Nichelle Nichols va ser una pionera i un model a seguir per a milions de dones i persones de col·lectius minoritzats | Natural Gas - Tim Fritz (Wikimedia Commons, CC BY 2.0)
L’actriu Nichelle Nichols va ser una pionera i un model a seguir per a milions de dones i persones de col·lectius minoritzats | Natural Gas – Tim Fritz (Wikimedia Commons, CC BY 2.0)

Un personatge importantíssim per les dones i les minories

En el cas de Nichols, el fet de ser l’únic personatge negre de la franquícia durant els anys 60, quan es va produir la gran lluita pels drets civils als Estats Units, la va fer esdevenir una pionera de la diversitat no només a la televisió sinó també a la ciència. De fet, va ser el seu exemple el que va impulsar algunes dels primers astronautes dones i de col·lectius minoritzats, que s’han anat incorporant lentament a les files de la NASA.

Va ser aquesta responsabilitat, precisament, el que va impedir que abandonés la sèrie després de la primera temporada: Martin Luther King Jr. li va explicar quin era l’impacte que podia tenir la seva presència a la sèrie en milions de dones i nenes negres que veien, per primera vegada, com una d’elles no apareixia a la televisió com a contrapunt còmic o treballant al servei domèstic sinó sent una part imprescindible de la tripulació d’una nau espacial.

La nau amb les restes de Nichols, el matrimoni Roddenberry, Doohan i d’altres persones, a més de mostres d’ADN d’humans vius que han volgut enviar part d’ells a l’espai, viatjarà fins l’espai profund interplanetari.

Més notícies
Un taüt de micelis desenvolupat per l'empresa Loop | Loop
“Taüts vivents”, una proposta sostenible per tornar a la pols
Una empresa neerlandesa ha desenvolupat un sistema per reduir l'impacte ambiental dels enterraments i beneficiar la natura
Aterratge d'una nau SpaceShipTwo Unity | Virgin Galactic
Virgin Galactic posa a la venda bitllets per anar a l’espai
Tot i que continuaran sent fora de l'abast de la immensa majoria del món, són una passa més en el desenvolupament del turisme espacial
Un coet New Shepard de Blue Origin durant el llançament
Blue Origin llença un coet pensat per a dur turistes a l’espai
L'aparell va ser emprat en una prova per dur una quarantena d'experiments d'investigació i recerca al límit de l'atmosfera
Luke Skywalker observa la posta de sol doble de Tatooine | Disney
Descobreixen un planeta semblant al Tatooine de ‘Star Wars’
Orbita dues estrelles alhora, com el famós món desert de ficció on van créixer Anakin i Luke Skywalker

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa