MonPlaneta
Blue Origin llença un coet pensat per a dur turistes a l’espai

La companyia nord-americana Blue Origin va llençar un coet dissenyat per dur turistes espacials aquest dijous. Amb una càrrega consistent en trenta-vuit experiments de recerca i investigació que ha dut al límit de l’atmosfera, la nau va sortir de les instal·lacions que la companyia, propietat de Jeff Bezos, té a l’oest de l’estat de Texas, als Estats Units. És la primera vegada que l’empresa aconsegueix llençar i fer aterrar un dels seus coets cinc vegades i, aquesta vegada, el va dur a més de 100 quilòmetres d’alçada.

El coet New Shepard, batejat en honor al primer nord-americà que va anar a l’espai, Alan Shepard, està pensat per dur sis passatgers a l’alçada que separa l’atmosfera de la Terra de l’espai, on podrien passar uns 10 minuts surant a gravetat zero abans de tornar a la superfície. A més, les seves enormes finestres permetrien que els turistes veiessin la Terra des de l’espai durant el seu viatge.

Blue Origin va ser fundada fa vint anys i aquest coet és el seu darrer aparell que, d’una manera semblant a la del Falcon 9 de SpaceX, pot ser reutilitzat per estalviar costos. Tot i això, la companya d’Elon Musk sembla estar força més avançada en el seu desenvolupament com a companyia comercial de vols a l’espai.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa