MonPlaneta
L’Estació Espacial Internacional s’estavellarà contra la Terra el 2031
  • CA

L’Estació Espacial Internacional acabarà la seva vida estavellant-se contra la Terra l’any 2031. Segons el darrer informe de la NASA, l’estació orbital caurà sobre l’oceà Pacífic després de tres dècades en òrbita un cop acabada la seva vida útil. Aquest serà el final de l’ISS, com es coneix per les seves sigles en anglès, després de permetre que durant trenta anys més de 200 astronautes de 19 països hagin mantingut una presència continuada d’humans fora del nostre planeta.

L'Estació Espacial Internacional | NASA
L’Estació Espacial Internacional | NASA

L’agència espacial nord-americana ha explicat, mitjançant declaracions del seu director d’espai comercial, Phil McAlister, que l’ISS serà substituïda per plataformes espacials comercials on es continuarà duent a terme recerca científica. Segons McAlister, amb ajuda de la NASA “el sector privat és capaç tècnicament i financera de desenvolupar i operar destinacions en una òrbita baixa”. Així doncs, l’agència espacial nord-americana “espera compartir el que ha après i l’experiència de les sees operacions amb el sector privat” per tal que les seves activitats siguin “segures, fiables i rendibles”.

Aurora polar vista des de l'Estació Espacial Internacional | Alexander Gerst / ESA
Aurora polar vista des de l’Estació Espacial Internacional | Alexander Gerst / ESA

Pel que fa a l’estació, els plans de la NASA inclouen fer-la caure al Punt Nemo, una zona deshabitada del sud de l’oceà Pacífic, durant el mes de gener de 2031. L’indret, batejat en honor al capità del submarí Nautilus creat per l’escriptor Jules Verne, és el més llunyà de qualsevol terra emergida del planeta, i és per això que s’ha fet servir com a punt de caiguda de molts altres aparells. De fet, des de 1971, es calcula que hi han caigut més de 250 peces de deixalles espacials.

L'oceà Pacífic vist des de l'Estació Espacial Internacional | NASA
L’oceà Pacífic vist des de l’Estació Espacial Internacional | NASA

Mentrestant, l’Estació Espacial Internacional continuarà servint la humanitat com a plataforma científica per estudiar els efectes de la microgravetat i, a més, com a suport per a l’exploració de l’espai profund. Així doncs, la NASA espera poder esprémer al màxim els darrers anys d’utilitat de l’estació, que durant trenta anys ha estat la punta de llança de moltíssimes investigacions que seran útils en el futur de la cursa espacial, inclosa la colonització d’altres planetes i satèl·lits, però també per als qu som a la Terra.

Més notícies
La línia entre la nit i el dia vista des de l'Estació Espacial Internacional | Christina Koch (NASA)
Anul·len una reparació a l’Estació Espacial pel risc de les deixalles
És la primera vegada que es cancel·la una sortida a l'ISS per aquesta raó, a causa de la prova russa de fa dues setmanes
Jessica Watkins | NASA
Jessica Watkins, primera dona negra a l’Estació Espacial Internacional
L'astronauta de la NASA hi viurà durant sis mesos a partir de l'abril de 2022
Els astronautes de l'Estació Espacial Internacional en una imatge recent, a punt de menjar pebrots picants | NASA
Una avaria obliga un grup d’astronautes a tornar a casa amb bolquers
El vàter de la nau no funciona, una circumstància molesta però gens perillosa
L'actriu Yulia Peresild entrant a l'Estació Espacial Internacional | Roscosmos
Rússia envia un equip de rodatge a l’Estació Espacial Internacional
Roscosmos ha aconseguit avançar-se i ser la primera a aconseguir aquesta fita

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa