MonPlaneta
Una avaria obliga un grup d’astronautes a tornar a casa amb bolquers

Els astronautes que han de tornar de l’Estació Espacial Internacional a la Terra aquesta setmana ho hauran de fer duent bolquers perquè el vàter de la seva nau s’ha espatllat. En una roda de premsa feta des de l’espai, una de les membres de l’equip, l’astronauta de la NASA Megan McArthur, va explicar aquest divendres que “els viatges espacials són plens de petits reptes” i que aquest “només és un altre amb què ens trobarem i de què ens farem càrrec”, per bé que va reconèixer que la situació era “subòptima”.

Després d’una sèrie de reunions, els responsables de la missió van decidir fer tornar l’equip a la Terra abans d’enviar els seus substituts, que havien d’arribar en un viatge que s’ha endarrerit més d’una setmana per la meteorologia i també per uns problemes mèdics d’un dels membres de la tripulació de què no s’ha donat més informació.

Simulació de la maniobra d'acoblament de la càpsula Crew Dragon a l'Estació Espacial Internacional  | SpaceX
Simulació de la maniobra d’acoblament de la càpsula Crew Dragon a l’Estació Espacial Internacional | SpaceX

Pel que fa al viatge de tornada, pot durar unes 20 hores, cosa que explica que els astronautes hagin de dur bolquers si el lavabo no funciona. Aquesta serà la darrera etapa d’una estada de sis mesos a l’Estació Espacial Internacional que ha estat especialment intensa, ja que han inclòs problemes amb els mòduls russos que podrien haver estat molt seriosos i, també, el primer rodatge d’escenes d’una pel·lícula a l’espai. Per si fos poc, és clar, els astronautes també van haver de mirar d’arreglar el lavabo de la seva nau, construida per SpaceX, però no van poder. Per sort, si més no, l’avaria va servir perquè s’evités que el problema es repetís a la nau que espera que traslladi els seus substituts a l’espai. A més, segons els enginyers, l’orina no ha posat en perill la integritat estructural de la càpsula.

La tornada amb bolquers, a més, arriba pocs dies després que aquests mateixos astronautes provessin els primers pebrots picants cultivats a l’espai, un experiment de què es van encarregar ells mateixos i que amplia les possibilitats d’alimentació dels residents a l’Estació Espacial Internacional.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa