MonPlaneta
Jessica Watkins, primera dona negra a l’Estació Espacial Internacional

L’abril del 2022, quan la NASA enviï a l’espai els que seran els nous tripulants de l’Estació Espacial Internacional, Jessica Watkins estarà fent història. L’astronauta, que farà el seu primer viatge a l’espai, es convertirà en la primera dona negra a viure durant una temporada llarga a l’estació, seguint les passes de Mae Jamison que, el 1992, va ser la primera dona negra a arribar a l’òrbita terrestre durant una missió, també de la NASA, a bord del transbordador espacial Endeavour.

Watkins, llicenciada en geologia per la Universitat de Stanford i doctora per UCLA, serà l’especialista de la seva missió, que ha estat batejada com a Crew-4 i que on anirà acompayada de Kjel Lindgren i Robert Hines, de la mateixa NASA, i de Samantha Cristoforetti, de l’Agència Espacial Europea. Tots els viuran i treballaran a l’ISS durant sis mesos. Watkins, que va ser seleccionada per ser astronauta l’any 2017, també forma part de l’equip d’astronautes del programa Artemis de l’agència espacial nord-americana, que té com a objectiu tornar a enviar missions tripulades a la Lluna a partir del 2025. Entre els qui hi podran posar els peus, segons va anunciar la NASA, hi haurà la primera dona i la primera persona negra a fer-ho.

Simulació de la càpsula Crew Dragon aproximant-se a l'Estació Espacial Internacional  | SpaceX
Simulació de la càpsula Crew Dragon aproximant-se a l’Estació Espacial Internacional | SpaceX

El 2018, l’astronauta nord-americana Jeanette Epps havia de ser la primera persona negra a viure a l’Estació Espacial Internacional durant un període de temps llarg però, menys de sis mesos abans del llançament, va ser substituïda sense cap explicació. L’any passat, finalment, Victor Glover va convertir-se en el primer a fer-ho, per bé que és un home. Abans que ell, alguns astronautes negres havien visitat l’estació com a part de diversos programes, especialment durant l’era del transbordador espacial, però cap d’ells no s’hi havia quedat més de dues setmanes, duent a terme missions rutinàries però sense formar part de la tripulació permanent de la plataforma orbital.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa