MonPlaneta
Rússia envia un equip de rodatge a l’Estació Espacial Internacional
  • CA

Rússia es convertirà en el primer país del món que roda una pel·lícula a l’espai. Serà a l’Estació Espacial Internacional, on fa unes hores que una nau Soyuz MS-19 sortia del cosmòdrom de Baikonur, al Kazakhstan. El viatge, de només tres hores, va ser un èxit, i l’equip de rodatge ja és a l’estació. Amb aquest moviment, que ha estat molt celebrat a la premsa del país, l’agència espacial russa (Roscosmos) s’ha avançat als plans de la NASA, que tenia la intenció de ser la primera a rodar-hi una pel·lícula amb l’actor Tom Cruise.

A més del cosmonauta Anton Shkaplerov, que comanda la missió, el director de la pel·lícula, Klim Shipenko; i l’actriu protagonista, Yulia Peresild, han viatjat de la Terra a l’Estació Espacial Internacional. El recorregut ha anat tal com estava planejat però, en el moment en què la nau Soyuz s’havia d’acoblar a l’estació, el sistema automàtic ha fallat i Shkaplerov ha hagut de passar a control manual i fer-ho ell mateix. Normalment aquesta operació es fa amb l’ajuda d’un assistent però, com que només anava acompanyat d’un director de cinema i una actriu, ha hagut d’espavilar-se tot sol.

Moment del llançament del coet Soyuz que ha dut la sonda Cheops a l'òrbita terrestre

Finalment, l’operació ha estat un èxit i Shipenko, Peresild i Shkaplerov han pogut entrar al mòdul rus de l’Estació Espacial Internacional, on els esperaven els set habitants actuals. Ara, director i actriu tenen dotze dies per gravar les escenes que necessitin a l’espai. A la pel·lícula, Peresild interpreta una cirurgiana cardíaca que és enviada a l’Estació Espacial Internacional per dur a terme una operació de vida o mort a un cosmonauta. Precisament, dos dels qui ja hi són, Piotr Dubrov i Oleg Novitski, també participaran en el rodatge com a actors.

Aquest rodatge a l’Estació Espacial Internacional arriba en un moment molt complicat per a aquest projecte internacional, ja que l’obsolescència dels seus components, especialment dels russos, i la voluntat d’aquest país d’abandonar-la estan posant en greu perill la seva viabilitat en el futur.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa