MonPlaneta
Mercadona anuncia una inversió de 60 milions d’euros en fotovoltaica
  • CA

L’empresa de supermercats físics i venda ‘online’ Mercadona ha anunciat que el 2023 invertirà 60 milions d’euros en la instal·lació de panells solars a les cobertes dels seus edificis, en un moviment que reforça el seu compromís amb l’energia fotovoltaica. Amb aquesta inversió, Mercadona vol augmentar la seva capacitat de generació a 250 botigues, blocs logístics i magatzems i, d’aquesta manera, incrementar l’estalvi d’emissions de gasos d’efecte hivernacle associats al seu consum elèctric.

Amb tot plegat, la companyia vol continuar “donant el ‘Sí’ a cuidar el planeta”, augmentant la seva capacitat de generació d’energia renovable amb la instal·lació de plaques solars. Gràcies a elles, i segons els càlculs de Mercadona, una botiga pot estalviar aproximadament un 20% del seu consum energètic anual respecte les botigues que no les tenen. A més, cada supermercat amb plaques solars també redueix en aproximadament 30 tones de CO2 anuals la seva petjada de carboni.

Un treballado de Mercadona a la coberta d'una de les seves botigues que ja tenen plaques fotovoltaiques
Un treballado de Mercadona a la coberta d’una de les seves botigues que ja tenen plaques fotovoltaiques

Un creixement enorme des de 2020

Mercadona va començar a apostar per l’energia sostenible a finals de 2020 en algunes de les seves botigues. L’any següent la companyia va consolidar i reforçar la seva aposta per l’autoconsum fotovoltaic i el 2022 va invertir 14 milions d’euros en noves plaques solars, que eviten l’emissió de més de 3.000 tones de CO2 anuals.

Plans molt ambiciosos per al 2027

Actualment la cadena es nodreix d’aquesta font d’energia a 114 botigues, 9 blocs logístics i 3 ruscs, els magatzems exclusius per a la venda ‘online’, a més de les oficines que acaba d’estrenar a Albalat dels Sorells (País Valencià). Enguany, però, el salt serà enorme, ja que es vol acabar 2023 amb un total aproximat de 350 botigues amb plaques solars i ampliar el número de blocs logístics i ruscs que en tenen.

Amb tot plegat, s’espera estalviar l’energia equivalent al cosnum anual acumulat de 125 botigues. L’objectiu per al 2027, però, és encara més ambiciós. Amb un full de ruta que té el lema “Qui té una teulada, té un tresor”, Mercadona vol arribar a tenir autoconsum fotovoltaic a més de 850 botigues i a tots els seus blocs logístics i ruscs, cosa que suposaria un estalvi elèctric equivalent al consum de 300 botigues.

Més notícies
Els punts de recàrrega de vehicles elèctrics de Mercadona es multiplicaran i augmentaran la seva velocitat | Mercadona
Mercadona invertirà 21 milions en punts de recàrrega de vehicles elèctrics
L'empresa de supermercats col·labora amb Iberdrola i Repsol per tal d'oferir un servei de qualitat a un preu competitiu
Les noves truites de patates de Mercadona han canviat l'envàs perquè sigui més fàcil de seleccionar i reciclar | Mercadona
Mercadona canvia els envasos de les truites i les braves per reciclar-los millor
La base negra ha canviat de color per facilitar-ne la gestió a la planta de selecció
Les noves bosses de Mercadona
Mercadona acaba de substituir el plàstic de les bosses per paper i materials reciclats
La companyia també recuperarà 3.000 tones anuals de plàstic a les botigues i els convertirà en bosses per a la compra, reintroduint el residu com a recurs i circularitzant l'economia
Mercadona
Mercadona fa més sostenibles els envasos de les seves maioneses
A més de millorar les receptes, ha substituït el plàstic a quatre dels envasos, estalviant 900 tones l'any

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa