MonPlaneta
Mercadona acaba de substituir el plàstic de les bosses per paper i materials reciclats
  • CA

Els supermercats Mercadona, han eliminat de manera definitiva, a partir d’aquest dilluns 15 d’abril, les bosses de plàstic d’un sol ús de totes les seves botigues. D’ara endavant, els més de 1.600 establiments de la cadena només oferiran tres tipus de bosses: de paper, de ràfia i bosses amb un 50-70% de plàstic reciclat procedent de l’embalatge recuperat a les botigues. Aquesta darrera alternativa és el fruit del compromís de clients, empleats i proveïdors, amb l’aprofitament dels recursos, la reducció, la reutilització i el reciclatge per allargar la vida dels materials.

Per a la seva fabricació, la companyia, aplicant els principis de l’economia circular, reaprofita anualment més de 3.000 tones de plàstic dels embalatges recuperats a les botigues, que envia al gestor autoritzat Saica, que el converteix en gransa, que el fabricant Plasbel aprofita per a fer bosses per transportar la compra.

Amb aquesta mesura, iniciada el 2018 a 66 botigues i que s’ha anat implantant a la resta de la cadena, el client que hagi oblidat la bossa a casa pot triar entre el tradicional cistell de ràfia de 50 cèntims, una bossa de paper de 10 cèntims i una bossa amb un contingut de plàstic reciclat d’entre el 50% i el 70%, també de 10 cèntims, totes opcions són reutilitzables i reciclables. A més, la companyia instal·larà a totes les botigues un nou moble per a les bosses de plàstic de les seccions de frescos, dotat d’un nou dispensador que redueix el seu malbaratament. Així mateix, està previst que aquestes bosses se substitueixin per altres de material compostable abans del 2021. Mentrestant, amb el compromís de reduir el consum de plàstic, s’ha suprimit la zona de pretall per disminuir la quantitat de plàstic malbaratat.

Aquestes iniciatives volen reforçar el compromís de Mercadona amb la sostenibilitat, després que, el 2011, fos la primera empresa del sector a introduir iniciatives per reduir la utilització de plàstics d’un sol ús, i un any abans, fos pionera en el reciclatge de plàstic, amb projectes com l’abordat amb SPBerner per incorporar una nova línia de parament (galledes, gibrells, pals d’escombra i pals de fregar), fabricada amb plàstic recuperat dels hivernacles. Així mateix, des de 2001, la companyia col·labora amb Saica Natur, que gestiona residus i ofereix serveis mediambientals, buscant reduir la generació de residus, i tornar al mercat com a nous recursos allò que ja ha estat utilitzat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa