MonPlaneta
Google i una empresa mèdica crearan eines amb IA de detecció del càncer de mama
  • CA

Una aliança entre Google i l’empresa de tecnologia mèdica iCAD podria dur a la creació, ben aviat, d’eines de detecció del càncer de mama basades en intel·ligència artificial. Segons va anunciar Google aquesta mateixa setmana, el seu model de recerca d’IA per a aquest càncer serà cedit sota llicència a iCAD. La intenció és que d’aquí poc més d’uny any, el 2024, aquesta col·laboració resulti en aplicacions pràctiques que facin la detecció i l’avaluació dels riscos d’aquesta malaltia molt més ràpids i precisos.

Incorporar la IA a les eines existents

Tot plegat, és clar, dependrà de com evolucionin tant la investigació com les proves del model i de les eines, però les dues empreses es mostren relativament optimistes. La idea d’iCAD és incorporar el model IA per a mamografies de Google a les seves eines com ara la ‘ProFound AI’, que analitza les imatges 3D obtingudes cercant-hi tant calcificacions com teixits tous malignes. També vol fer el mateix amb la seva eina d’avaluació de riscos, que calcula el risc que corre cada pacient de manera personalitzada.

La IA de Google ja va donar resultats impressionants en la detecció de càncers de mama | Alphabet
La IA de Google ja va donar resultats impressionants en la detecció de càncers de mama | Alphabet

Una ajuda molt útil per als experts humans

Si tot plegat funciona, aquesta IA podria ser una eina enormement útil tant pels radiòlegs com per a les pacients. Així, la investigació continua en el camí que va marcar Google el 2020, quan el seu model ja va superar els resultats dels radiòlegs humans a l’hora d’identificar senyals de càncer de mama.

No obstant això, la intervenció humana continuarà sent essencial, com demostra el fet que, ja aleshores, els radiòlegs també van ser capaços d’identificar càncers que la IA no havia vist. En qualsevol cas, la col·laboració de les darreres tecnologies i de l’expertesa i l’experiència dels humans pot ajudar a assegurar que els diagnòstics són tan prematurs i precisos com sigui possible i a avaluar amb més detall els riscos de cada pacient. Tot plegat, d’aquí ben poc, podria contribuïr a salvar vides arreu del món.

Més notícies
Un enginyer de Google afirma que una IA en què ha treballat ha esdevingut autoconscient
Rebutgen la possibilitat que Google hagi creat una IA autoconscient
El rumor ha corregut pels mitjans i les xarxes durant uns dies a partir de l'alerta d'un enginyer
El coneixement sobre l'estructura de les proteïnes ha fet un salt inimaginable en pocs anys, especialment gràcies a projectes com AlphaFold | DeepMind
Google anuncia que ha solucionat un dels “grans reptes” de la biologia
El seu programa AlphaFold ha predit l'estructura de gairebé totes les proteïnes conegudes, iniciant una revolució científica
Gràcies a Ithaca, textos grecs antics poden ser identificats i completats amb molta més facilitat | DeepMind
Una intel·ligència artificial data, desxifra i localitza textos antics
Aquesta eina de DeepMind fins i tot pot ajudar els historiadors a completar inscripcions parcialment perdudes
Coronavirus | Flickr
Intel·ligència artificial per predir els virus que saltaran als humans
L'aprenentatge automàtic amb genomes virals pot calcular la probabilitat que es produeixi

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa