MonPlaneta
Creen generadors d’olors portàtils per a experiències de realitat virtual

Un equip d’investigadors de la Universitat Beihang i la Universitat de la Ciutat de Hong Kong, a la Xina, han anunciat la creació de dos generadors d’olors portàtils pensats per a experiències de realitat virtual. En un article que ha estat publicat a la revista ‘Nature Communications’, presenten els dos aparells que han inventat: un que s’enganxa sota el nas i un altre que és una màscara tova.

El sentit que faltava a les experiències immersives

Fins ara, els aparells de realitat virtual han simulat la visió, el so i el tacte, però continuen duent-nos a mons on les olors no existeixen perquè, si més no fins ara, no hi havia maneres còmodes de fer-ho i els aparells, tal com són ara, ja són prou grossos. Gràcies al desenvolupament d’aquests dispositius, però, les experiències immersives podrien ser-ho encara més, tant si són per a usos més relacionats amb l’entreteniment o amb l’ensenyament o, fins i tot, com a forma alternativa de comunicació o per a desbloquejar records com a part de teràpies.

Un gran ventall d’olors

Tots dos generadors d’olors es basen en el mateix principi: cera aromàtica que es pot escalfar en menys d’un segon i mig i que allibera l’olor en una zona localitzada. La principal diferència és la quantitat d’olors que poden generar, ja que si el pegat sota el nas pot crear només dues olors sense haver de recarregar-se, en el cas de la màscara la quantitat puja fins a nou.

El ventall d’olors que han creat els investigadors per a aquests dispositius, però, és molt més ampli, fins a una trentena que inclouen gingebre, pinya, mojito o romaní, entre molts altres que també inclouen la planta durian, coneguda per fer una pudor a mig camí entre l’aigua de les clavegueres, la carn en descomposició i els mitjons suats.

Més notícies
Wikimedia Commons
L’olfacte és el nostre primer sistema d’alerta
La resposta del nostre cervell és més ràpida que la de la vista o l'oïda, un tret que sembla comú dels mamífers
Tot i que la cosmètica és una de les aplicacions més evidents, n'hi ha una llista llarguíssima | Pxhere
L’aprenentatge automàtic pot servir per dissenyar olors i fragàncies
Aquesta tecnologia pot ser útil tant per a la indústria del perfum com per a la de l'alimentació
Una de les vaques equipades amb ulleres de realitat virtual
Una granja russa posa ulleres de realitat virtual a les vaques perquè creguin que són felices
La visió d'un ambient calmat i relaxat, com si fos estiu a un indret lluny de Moscou fa que la seva producció de llet augmenti
Els experiments en ratolins han aportat molta informació sobre la reacció del cervell davant olors amenaçadores
Identifiquen les neurones que detecten les amenaces per l’olor
Encara que no ens n'adonem, l'olfacte continua sent un sentit molt important quan avaluem si estem segurs

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa