MonPlaneta
La Jugatecambiental torna amb activitats pels més menuts
  • CA

Aquest cap de setmana del 17 i 18 de setembre arrenca la programació de tardor a les 45 Jugatecambientals dels parcs i platges de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. La temporada, plena d’activitats pels més menuts, finalitzarà el primer cap de setmana del mes de desembre. La principal novetat és la incorporació de la nova Jugatecambiental del parc de la Mariona de Molins de Rei i la de la platja del Remolar a Viladecans. Aquesta darrera es troba en un punt de gran importància ecològica, entre una pineda litoral, un espai d’aiguamoll i els sistemes dunars de la platja.

Nous equipaments

Aquesta temporada les Jugatecambientals dels parcs de la Solana (Sant Andreu de la Barca), del Llobregat (Sant Feliu de Llobregat) i de Can Rigal (Barcelona) estrenaran equipaments. S’han renovat mòduls i mobiliari per tal de convertir-les en Naturaules. Els nous espais amplien els seus objectius educatius, ja que permeten fer activitats amb continguts diversos en contacte amb la natura, també en l’àmbit escolar o amb les entitats dels municipis. Pel que fa a la Jugatecambiental del parc de les Palmeres (Corbera de Llobregat), continuarà a la seva ubicació provisional. Fins que acabin les obres de millora que s’hi duen a terme es troba a l’esplanada del naixement del pessebre vivent, a prop del cementiri.

El Parc del Llobregat | AMB

Els eixos principals de les activitats

La programació de tardor inclou activitats relacionades amb la mobilitat sostenible, la biodiversitat i l’observació de la natura en aquesta estació de l’any. Són tallers, gimcanes, jocs de tot tipus i contes adreçats a públic de totes les edats. En el cas de les Jugatecambientals de les platges, el dia 23 d’octubre se celebrarà l’Acció Platges Met. Es tracta d’una jornada participativa amb activitats relacionades amb els reptes que afronta la gestió de les platges metropolitanes, especialment la seva regressió per la pèrdua de sorra o la importància de la protecció dels espais dunars com a espais de defensa contra el canvi climàtic i reservoris de biodiversitat.

Més enllà de les activitats dirigides

A més de les activitats dirigides per educadors i educadores, que variaran cada cap de setmana, es podrà gaudir d’un espai de joc no dirigit que aquesta temporada oferirà nous materials i propostes. En alguns casos, serà possible demanar-los en préstec per poder fer al parc activitats autoguiades. A més, la majoria de Jugatecambientals disposen de Bicikits amb eines bàsiques per fer manteniment i petites reparacions de bicicletes. En el cas dels parcs de Can Zam (Santa Coloma de Gramenet) i Fontsanta (Sant Joan Despí) també es poden utilitzar les Cletes, bicicletes familiars amb caixa per passatgers.

La platja de Gavà | Robert Ramos

Més informació sobre les Jugacetambientals

La programació de les diferents Jugatecambientals es pot consultar al seu perfil d’Instagram i també al web de l’AMB. Totes les activitats tenen lloc els dissabtes i diumenges d’11.30 a 13.30 h o de 12 a 14 h, segons el parc o la platja. No es requereix inscripció prèvia, tot i que les places de les activitats estaran sotmeses a les existències de materials i a l’espai disponible.

Més notícies
La proximitat d'espais verds 'caminables' en entorns urbans augmenta l'exercici físic que fan els ciutadans, segons l'estudi
A les zones urbanes amb espais verds i caminables s’hi fa més exercici
Un estudi amb participació de la UAB associa l'entorn amb els nivells d'activitat
Censats 2.000 organismes de 283 espècies a parcs i platges metropolitans
És l’any en què s’ha observat més biodiversitat: s’han censat 95 espècies més que el 2018
Taller 'Fluorescència i bioluminescència. Natura que brilla a la foscor', per mostrar que hi ha molts tipus d’éssers vius que emeten llum i d’altres que amb llum fosca canvien de color.
Els arbres dels parcs metropolitans absorbeixen 132 tones anuals de CO2
La presència d’un parc metropolità fa baixar 1,3 ºC la temperatura i ajuda a reduir l’illa de calor
Vista panoràmica de Barcelona des del Parc Natural de la Serra de Collserola.
La metròpolis de Barcelona, nomenada ciutat europea del bosc 2022
El reconeixement de l’European Forest Institut avala la gestió dels espais naturals, que ocupen més del 50 % del territori metropolità

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa