MonPlaneta
Una empresa converteix deixalles de plàstic en material per a construcció

Una empresa de Los Angeles, als Estats Units, ha creat un pla per eliminar i donar un ús als centenars de milions de tones de residus de plàstic que es generen cada any: convertir-les en materials per a la construcció. En un article publicat a la pàgina web de la cadena CNN, s’explica com la ‘startup’ ByFusion ha creat un sistema per convertir els residus més problemàtics, els que no es poden reciclar, en ‘totxanes’.

Un problema global

La contaminació per plàstics és un dels problemes més grans que hem creat al planeta. Segons alguns càlculs, l’any 2040 se’n generaran 710 milions de tones cada any, que ompliran la terra, els rius i els oceans del planeta i amplificaran els problemes greus que ja causen a dia d’avui. Aquí és on entra ByFusion, fundada el 2010, i que ha creat una màquina que converteix els plàstics d’un sol ús en ‘ByBlocks’, d’una mida i una forma semblant al blocs de formigó que es fan servir a dia d’avui però que no contenen res que no sigui deixalles de plàstic.

Tenint en compte la gran quantitat de plàstics que no es poden reciclar per tornar a ser utilitzats com a tals, aquesta tecnologia aconsegueix donar-los una altra vida, una que a més pot ser molt llarga. Alhora, converteix materials que no tenien cap tipus de valor en un element constructiu útil i barat.

Aquesta és la màquina que trosseja i comprimeix els residus de plàstic en blocs per a la construcció | ByFusion
Aquesta és la màquina que trosseja i comprimeix els residus de plàstic en blocs per a la construcció | ByFusion

Un sistema barat i amb zero emissions

La màquina, anomenada Blocker System, converteix tot aquest plàstic llençat en blocs sense haver-los de triar o rentar-los, un problema important en el procés de reciclatge del plàstic i que fa que s’encareixi. Un cop recollit, en cosa de minuts el plàstic és triturat i convertit en blocs fent servir vapor i compressió, sense cap tipus d’additiu o aglutinant, de manera que el pes del bloc és exactament el pes del plàstic que ha servit de matèria primera.

Els ByBlocks són produïts amb la mateixa forma d’un bloc de ciment buit, i pesa uns 4,5 quilos menys que aquest. De la mateixa manera que el ciment duu barres d’acer corrugat, els ByBlocks fan servir barres d’acer i són, segons ByFusion, un alternativa sostenible als materials de construcció que serveix tant per a usos comercials com residencials i també per a infraestructures.

Ara, l’empresa està buscant col·laboradors entre administracions locals i empreses, entre d’altres, i afirma que ja té alguns clients a qui ha veniut tant ByBlocks com fins i tot el sistema Blocker System, que funciona totalment amb electricitat i que, per tant, és possible d’operar sense generar cap emissió de gasos d’efecte hivernacle.

Més notícies
Un maó Plastiqube

Un estudiant indi proposa fabricar totxanes amb plàstic reciclat

La seva comercialització podria donar un ús a milions de tones de deixalles i evitar l'emissió de milions de tones de diòxid de carboni alhora
:  - Mobile
Mentre l'ocell de paper de la dreta es desfà en contacte amb l'aigua, el de l'esquerra, revestit amb el nou producte, es conserva intacte | Hiroi et al.

Un nou revestiment pel paper pot convertir-lo en una alternativa al plàstic

Ha estat desenvolupat a la Universitat de Tòquio i podria suposar un gran salt en la sostenibilitat
:  - Mobile
Coberts de plàstic | MPCA Photos / Flickr

Troben una manera de reutilitzar plàstics que fins ara eren no-reciclables

Desenvolupen un mètode per convertir els coberts de plàstic en escuma que pot servir per aïllar o per fer surar aparells
:  - Mobile
Els plàstics són un dels problemes ambientals més grans que patim

Un nou enzim elimina en dies plàstics que trigarien segles a degradar-se

Aquest avenç podria suposar un salt enorme en el reciclatge i retirar milers de milions de tones de residus a tot el món
:  - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa