MonPlaneta
Damm es consolida com la cervesera amb més plaques solars de la Península
  • CA

La companyia d’alimentació i begudes Damm ha augmentat la seva capacitat d’autoconsum energètic ampliant les instal·lacions fotovoltaiques a diverses de les seves plantes. Unes accions que la consoliden com la cervesera amb més plaques solars de la península Ibèrica: 32.182 metres quadrats que poden generar fins a 7,1 GWh d’electricitat cada any.

L’empresa, amb presència als sectors de la logística, la distribució i la restauració, no s’aturarà aquí sinó que, a més, vol expandir encara més el seu parc amb una segona fase del pla d’ampliació de les instal·lacions fotovoltaiques. Un projecte amb una inversió de 3,6 milions d’euros i que vol que, l’any vinent, s’instal·lin 23.500m2 més de plaques solars a les fàbriques del Prat de Llobregat, la Moravia, Múrcia, Màlaga i la ZAL de Barcelona.

Plaques solars a les instal·lacions de Damm | Damm
Plaques solars a les instal·lacions de Damm | Damm

Compromís ferm amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

Amb tot plegat, Damm manté el seu compromís ferm amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible que marca l’Agenda 2030. En aquest sentit, la companyia fa temps que promou l’ús eficient tant dels recursos com de l’energia, apostant per projectes que redueixin el seu impacte ambiental. Pel que fa al model energètic, això es reflecteix en fomentar l’autosuficiència energètica, i ara ja produeix el 60% de l’electricitat que consumeix en la seva activitat i, la resta, l’obté de fonts energètiques amb certificat d’origen verd.

Unes mesures que han permès a la companyia reduir la dependència externa i, a més, estalviar despeses. “Concloure amb èxit la transició energètica” és “una prioritat a Damm”, explica Juan Antonio López Abadía, director d’optimització d’energia i medi ambient. És per això, continua, que “fa dècades” que treballen en l’evolució cap a les renovables per “minimitzar” l’impacte ambiental i, alhora, generar energia neta per a autoconsum.

Instal·lació fotovoltàica a la fàbrica de DAMM al Prat de Llobregat

Reducció del 45% en el consum energètic de la producció de cervesa

Damm ha tingut la sostenibilitat com un dels seus eixos fonamentals des dels seus orígens. Per tal de reduir el consum de recursos i augmentar l’eficiència energètica, la companyia també aposta per altres fonts renovables, a més de la solar, en els seus processos de producció, com ara la cogeneració i la trigeneració a partir del biogàs. Entre totes les mesures s’ha aconseguit reduir un 45% el consum d’energia per cada hectolitre de cervesa produïda durant els darrers 10 anys. A més, la companyia s’ha adherit a RE100, una iniciativa global dirigida per Climate Group que mostra el compromís de les empreses més importants del món amb l’ús d’energies renovables. L’abril de 2022, Damm es va convertir en la primera de l’Estat a obtenir el certificat RE100.

Més notícies
Damm rep un reconeixement per la seva gestió sostenible de l’aigua
La companyia cervesera va ser pionera en la indústria en promoure el càlcul de la petjada hídrica
Damm
Damm ha aconseguit reduir el seu consum d’aigua en un 37% durant la darrera dècada
La cervesera impulsa programes d'assessorament a agricultors per a ajudar-los a fer el mateix en els seus cultius i el càlcul de la petjada hídrica en totes les seves fàbriques
Plaques solars al terrat de la DAMM
Damm redueix les seves emissions anuals de CO2 en més de 2.600 tones
La generació de forma autònoma anual de 7.700.000 kWh d'energia elèctrica, a partir de fonts renovables, ha permès a Damm evitar l'emissió anual de 2.600 tones de CO2
Damm inverteix 4 milions d’euros en millores mediambientals
L'empresa ha reduït en més de 2.600 tones a l'any les seves emissions de CO2 a través de la millora de l'eficiència de les seves fàbriques i l'ús d'energia d'origen verd

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa