MonPlaneta
Cinc consells per allargar la vida dels aparells electrònics
  • CA

Les festes de Nadal són el moment on més aparells electrònics es regalen. Segons les dades de Consum Nadalenc 2021 de Celside, corresponents a tot l’estat espanyol, han estat la tercera opció més triada (40%), només darrere de la roba i els complements (77%) i els productes de cosmètica (42%). A això s’hi ha de sumar que, segons red.es, el 2020 els usuaris d’Internet a l’Estat van augmentar un 4%, arribant al 93% de la població.

Basel Action Network (CC)
Basel Action Network (CC)

Gràcies a la nova normativa estatal de consum, els aparells tenen una garantia de tres anys, però si es fan servir correctament la seva vida útil pot ser més llarga. ANOVO, una empresa de logística inversa del sector tecnològic, ens ga arribar cinc consells per mantenir-los en bon estat i que durin el màxim possible, reduint despeses i contribuïnt a generar menys deixalles electròniques:

1 – Carregar correctament la bateria: és molt important fer servir cables i carregadors originals del fabricant del dispositiu. A més, cal carregar la bateria abans d’estrenar els aparells o si no s’han fet servir durant pastant de temps. També és molt important evitar tant sotmetre els aparells a temperatures extremes com que la bateria es descarregui del tot. Si es deixarà de fer servir durant un temps, és millor apagar-los i deixar-los guardats amb la bateria carregada a la meitat.

2 – Protegir l’equip: a més de la protecció física dels aparells, per exemple emprant fundes i protectors, també cal cuidar-ne el programari. A més d’instal·lar un antivirus als aparells que ho permetin, actualitzar tant el sistema operatiu com les aplicacions pot garantir-ne un bon funcionament durant més temps.

3 – Netejar el dispositiu: per mantenir nets els equips es recomana fer servir tovalloletes antiestàtices amb alcohol isopropílic i netejar les pantalles, els laterals de l’equip, la tapa, la base i el teclat, si en té. Aquest procés s’ha de fer sempre amb l’aparell apagat i evitant fer servir aigua, que podria espatllar-los.

4 – Evitar el sobreescalfament dels aparells i ventilar-los correctament: Es recomana que es mantinguin els equips en superfícies llises per permetre que l’aire circuli correctament. Així, s’haurien d’evitar superfícies com ara el llit o el sofà i també llocs on incideixi la llum directa del sol o hi hagi altres factors que el puguin escalfar.

5 – Consultar el manual de garantia del fabricant: Si es tenen presents les condicions de garantia, s’evitarà perdre-la per haver fet un ús inadequat de l’aparell. Si s’espatlla, a més, sempre és millor recórrer a un servei tècnic oficial.

Més notícies
Pla detall de la impressió d'un plat de patates braves a partir de la tecnologia 3D. Imatge publicada el 15 d'abril del 2021. (Horitzontal)
Els avenços tecnològics més importants de 2021
La intel·ligència artificial, el transport elèctric i la fusió nuclear, entre els camps més destacats
Una estudiant provant la pantalla 'llepable' Taste-the-TV | Universitat Meiji
Inventen una pantalla “llepable” que imita sabors
Un professor japonès ha presentat la seva darrera creació, que pot ajudar a formar sommeliers i cuiners a distància
Un pou comú a Kenya | Wikimedia Commons
IBM premia un projecte barceloní per ajudar a trobar aigua a Àfrica
Un equip internacional ha desenvolupat una aplicació i un aparell per facilitar l'accés a aquest recurs a les zones més desafavorides del continent
Gran avenç cap a plaques solars i aparells electrònics autoreparables
Un descobriment posa una mica més a prop aquesta possibilitat que, a dia d'avui, sembla de ciència-ficció

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa