MonPlaneta
Inventen una pantalla “llepable” que imita sabors
  • CA

El professor Homei Miyashita, de la Universitat Meiji, al Japó, ha desenvolupat una pantalla “llepable”, que imita els sabors del menjar. Segons informa l’agència Reuters. Miyashita ha batejat el seu invent com a “Taste-the-TV” (“Tasta la TV”), i creu que podria tenir aplicacions com ara la formació remota de cuiners o sommeliers.

Aquest aparell tan sorprenent consisteix en deu llaunes d’esprai de sabors que ruixen el seu contingut per damunt d’una pel·lícula higiènica que. Després, aquest film es desplega damunt de la pantalla perquè l’usuari la llepi. No és la primera vegada que Miyashita i els seus investigadors produeixen un invent com aquest: un dels seus aparells més coneguts és “la forquilla que fa que el menjar tingui més bon gust”.

“L’objectiu”, va explicar Miyashita a Reuters, “és fer possible que la gent tingui l’experiència de coses com ara menjar en un restaurant a l’altra banda del món, fins i tot mentre són a casa”. Això podria ser especialment important en l’era de la Covid, confia el professor, ja que podria ajudar les persones a mantenir o millorar el contacte amb el món exterior fins i tot si es troben confinats.

El professor Miyashita afirma que està negociant amb alguns fabricants interessats en altres aplicacions de la seva tecnologia d’esprai de sabors, com ara posar-los a les torrades que es venen envasades. Tot i això, el seu projecte principal és el de la pantalla, per a la qual s’imagina tot un món de “contingut gustatiu” descarregable des d’internet. Si es produís a escala industrial, cadascun d’aquests Taste-the-TV es vendria per uns 770€.

El professor mostant com funciona el seu darrer invent | Universitat Meiji
El professor mostant com funciona el seu darrer invent | Universitat Meiji

En una prova feta per a la premsa, un dels estudiants del professor Miyashita va demanar a la màquina que li creés el gust de la xocolata dolça. Després d’unes quantes proves, l’aparell va ruixar el contingut per damunt de la pantalla i el va desplegar perquè el tastés. Segons afirmen des de Reuters, l’estudiant va afirmar que tenia gust “d’una mena de xocolata amb llet”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa