MonPlaneta
Una nova vacuna contra el Zika dóna bons resultats en les proves en animals
  • CA

Una nova vacuna contra el virus Zika ha demostrat ser altament efectiva i segura en les proves fetes en animals. Segons explica un equip d’investigadors de la Universitat de Califòrnia – Los Angeles (UCLA, Estats Units) en un article publicat a la revista ‘Microbiology Spectrum’, ha aconseguit protegir de la infecció no només les mares embarassades sinó també els fetus que estaven gestant.

La vacuna, de les anomenades de vector viral, ha estat creada mitjançant l’eliminació de la part del genoma del virus que codifica la seva carcassa, cosa que estimula la reacció immunològica del cos i, alhora, impedeix que un cop injectat el virus es repliqui i comenci a infectar una cèl·lula rere l’altra. Els resultats en ratolins indiquen una resposta potent i una protecció efectiva sense que s’hagi detectat cap problema de seguretat.

Exemplar de mosquit Aedes aegypti, transmissor del virus Zika | ACN
Exemplar de mosquit Aedes aegypti, transmissor del virus Zika | ACN

Una malaltia greu i que serà cada cop més habitual

A dia d’avui no hi ha vacunes ni cap tractament aprovat pel virus del Zika, el primer virus transmès per mosquits que se sap que pot afectar la reproducció dels humans, causant malformacions greus als fetus en cas d’infecció de dones embarassades. A més del problema que això suposa de per sí, la gran mobilitat de les persones arreu del món i l’expansió d’algunes espècies de mosquits a causa del canvi climàtic està empitjorant les perspectives de futur pel que fa a aquesta malaltia.

Així doncs, disposar d’una possible vacuna contra el Zika és una prioritat a nivell global, i les proves d’aquesta suposen una gran esperança. Qui sap si, un cop s’hagin fet els assaigs clínics corresponents, aquesta serà la vacuna que impedirà que el que ara és una amenaça es converteixi en un problema per a la població de gran part del món si, en algun moment, el Zika acaba propagant-se ràpidament. Fa uns mesos, una altra vacuna també va donar resultats prometedors, de manera que hi ha diverses opcions pel futur.

Més notícies
Exemplar de mosquit Aedes aegypti , transmissor del dengue | ACN
Els mosquits poden ensumar la presència d’alguns virus
Uns investigadors troben una manera de bloquejar aquesta olor i aturar la propagació de malalties
L'Aedes aegypti és un dels mosquits que més preocupa arreu del món per la seva capacitat de transmetre malalties greus | Pxhere
L’olfacte dels mosquits fa molt difícil que ens en puguem amagar
L'estudi més gran fet fins ara demostra que alguns tenen un sistema gairebé infal·lible per trobar-nos
Aquest nou sensor permet saber de quin gènere i quin sexe és un mosquit només pel soroll que fan les seves ales | IRTA
L’IRTA crea un parany intel·ligent que identifica els mosquits pel brunzit
Gràcies a la intel·ligència artificial se'n podrà saber tant el gènere com el sexe
Exemplar de mosquit Aedes aegypti , transmissor del dengue | ACN
Els mosquits poden ensumar la presència d’alguns virus
Uns investigadors troben una manera de bloquejar aquesta olor i aturar la propagació de malalties

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa