MonPlaneta
Un tractament millora un 42% la recuperació total de l’ictus més freqüent
  • CA

Un assaig de l’Hospital Clínic de Barcelona ha trobat un tractament que augmenta un 42% els que havent patit un ictus isquèmic, el més habitual, recuperen prou autonomia per fer vida normal. Els resultats conclouen que administrar un fàrmac anticoagulant després d’eliminar el trombeés la millor solució.

El tractament administrat a un grup de 200 persones ha aconseguit que un 59% de les que havien patit un ictus isquèmic (un 85% dels ictus) hagin recuperat tota o gairebé tota l’autonomia del cos. Fins ara, la mitjana de persones que assolien aquesta recuperació era del 27%. Els investigadors han aconseguit dissoldre obstruccions inadvertides als micro-vasos sanguinis que impedien la recuperació total del pacient i l’estudi serà presentat en un congrés internacional a Nova Orleans, als Estats Units.

Metges de l'Hospital Clínic de Barcelona atenent pacients amb coronavirus | ACN
| ACN

“En prop d’un 80% dels casos aconseguim que la sang torni a circular amb normalitat pel cervell però al cap de tres mesos el percentatge de persones que estan completament lliures de seqüeles és del 27%”, ha explicat el director de l’estudi, el doctor Ángel Chamorro, en una roda de premsa. Els investigadors del Clínic, però, volien anar més enllà. La seva hipòtesi era que els micro-vasos capil·lars continuaven tapats i impedien que el cervell recuperés la seva activitat habitual.

“L’estudi ens ha donat la raó”, ha explicat el doctor Arturo Renú. Administrant aquest tractament, les possibilitats que el pacient obtingui una recuperació excel·lent i sense seqüeles als tres mesos del procediment pugen un 59%. El doctor Chamorro ha explicat que el tractament ja es pot implementar: “el medicament està disponible a la farmàcia mèdica, per tant, si demà un company el vol aplicar ho pot fer sense problema”.

Ara el que cal es confirmar amb més assaigs les bones dades d’aquest estudi que ha estat finançat, en part, pels beneficis de l’edició del 2016 de la Marató de TV3, dedicada a l’ictus.

Més notícies
Haver patit un ictus multiplica per tres el risc de morir de Covid
Una investigació estudia més de 90.000 infectats a Catalunya entre febrer i juliol del 2020
Grans de cafè / Pixabay
El cafè i el te podrien disminuir la probabilitat de patir ictus i demència
Els riscos més baixos serien entre la quarta i la sisena tassa, segons un estudi
 | University of California - San Francisco
Aconsegueixen convertir les ones cerebrals en frases, ajudant a ‘parlar’ un home amb paràlisi
Caldran anys d'investigació però aquest avenç dóna esperança a milers i milers de persones arreu del món
Consumir menys greixos saturats redueix lleugerament el risc d’ictus i infart de miocardi
Un estudi indica que la reducció del consum d'aquestes substàncies no afecta la mortalitat
Dues infermeres en una unitat de cures intensives
Els pacients amb dany pulmonar greu per COVID-19 tenen un major risc d’ictus
Un treball analitza més de 2.000 casos de persones infectades durant els mesos de març i abril

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa