MonPlaneta
La sorra podria contenir el secret per curar l’obesitat
  • CA

El secret per curar l’obesitat podria ser a la sorra. Això afirma un equip d’investigadors de la Universitat del Sud d’Austràlia que, en un article publicat a la revista ‘Pharmaceutics’ explica com unes partícules de silici especials, obtingudes a partir de la purificació de la sorra, tenen la capacitat d’absorbir enzims digestius, greixos i sucres del tracte gastrointestinal i, per tant, impedir que el cos els aprofiti com a nutrients.

Segons expliquen els científics, aquestes partícules de silici estan ‘fetes a mida’ i dissenyades perquè tinguin una gran superfície, cosa que les fa perfectes per absorbir part dels component dels aliments. De fet, aquest estudi és el primer que demostra que les partícules poroses de silici tenen la capacitat d’impedir els processos digestius i aturar l’absorció tant dels greixos com dels sucres. A més, aquest mètode és molt més eficient i sense els efectes secundaris dels medicaments que es fan servir a dia d’avui per combatre l’obesitat.

Aquest fàrmac podria ajudar a reduir l'obesitat i moltes malalties associades | Pixabay
L’obesitat afecta gairebé 2.000 milions de persones arreu del món | Pixabay

Una gran ajuda per a centenars de milions de persones

Així doncs, aquest descobriment podria ser una gran ajuda i una gran esperança pels més de 1.900 milions de persones que a dia d’avui pateixen obesitat arreu del món. Un problema de salut molt important contra el qual, a més, no hi ha teràpies efectives o que alhora no tinguin uns efectes secundaris força durs. L’obesitat és un factor de risc en malalties i problemes crònics cardiovasculars, diabetis tipus 2 i càncer, i també s’associa a una mortalitat més alta.

El potencial del silici porós pels tractaments antiobesitat fa temps que s’estudia, i alguns assaigs en humans han mostrat que podia ser una gran ajuda. El que no se sabia fins ara, però, era com funcionava exactament. Segons s’ha pogut veure en aquest estudi, aquest material porós té la propietat de funcionar localment als intestins, reduint substancialment la digestió i l’absorció dels hidrats de carboni i dels greixos, aconseguint una reducció del pes sense altes conseqüències adverses.

Més notícies
Una persona arraulida
Descobreixen un circuit del cervell relacionat alhora amb l’obesitat i la depressió
Modificar-lo podria ser una teràpia potencial en alguns casos on hi ha una relació recíproca entre els dos problemes
Una dosi alta d'un aminoàcid aconsegueix reduir a la meitat la gana dels ratolins durant 12 hores | freeimageslive.co.uk
Una píndola dóna alguns dels beneficis de l’exercici sense haver-ne de fer
Un estudi troba una molècula que redueix el consum de menjar i l'obesitat en ratolins
Infants i adolescents obesos | Wikimedia Commons
Identifiquen alteracions en el cervell dels infants que pateixen obesitat
Un estudi del Mar i ISGlobal mostra que les zones afectades són les mateixes que les del trastorn obsessiu-compulsiu
Prendre suplements de seleni pot protegir de l’obesitat i allargar la vida
Afegir aquest nutrient a la dieta aporta beneficis al metabolisme dels ratolins en proves al laboratori

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa