MonPlaneta
Ensenyar com fer el sexe més plaent també el fa més segur, segons l’OMS
  • CA

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) afirma que encarar l’educació sexual en el plaer pot ajudar a millorar les pràctiques segures. En un estudi elaborat pels seus experts, els investigadors conclouen que fer servir la diversió és molt més útil que no pas la por com a element motivador i que incidir en això, en comptes d’en els perills del sexe sense protecció, pot millorar com arriben aquests missatges.

Cada any, els governs i institucions de tot el món inverteixen milers de milions d’euros en salut i drets reproductius i sexuals, tant des del punt de vista de la pedagogia com de la prevenció. El plaer, però, no és pràcticament mai entre els assumptes tractats. Tot i això, l’OMS considera que és la motivació més gran que hi ha per mantenir relacions sexuals i que, per tant, hauria de ser tinguda molt en compte.

Segons alguns càlculs, cada dia hi ha un milió de persones que es contagien d’alguna malaltia de transmissió sexual, més enllà dels embarassos no desitjats. Tot plegat, a més, podria ser evitat d’una manera tan simple com fer servir un preservatiu. El perill d’aquestes dues coses, però, no sembla prou efectiu com per frenar algunes pràctiques de risc, i és per això que incloure el plaer en l’educació podria, segons l’OMS, augmentar les precaucions.

Els investigadors consideren que aquesta raó fonamental per tenir relacions sexuals no pot ser ignorada i que, ajudant a millorar el plaer de les parts implicades, es facilitaria tenir una vida sexual no només més satisfactòria sinó també més segura. Els missatges que incideixen en la por, la prohibició i les conseqüències negatives, afirmen des de l’OMS, tenen una capacitat disuasòria molt més limitada que no pas ensenyar les persones que comencen a ser sexualment actives de quina manera aconseguir el màxim de plaer possible i, alhora, protegir-se tant a elles mateixes com a les seves parelles.

Més notícies
Un nadó | Pixabay
Dos sexes no són suficients, tampoc per a la ciència
Dos professors nord-americans expliquen per què la tria binària als certificats de naixement és alhora incorrecta i problemàtica
El ritme cardíac de les parelles ancianes se sincronitza
Les relacions personals a llarg termini tenen efectes sorprenents en la salut
La investigadora Clara Lehenaff
Clara Lehenaff: “Com podem tractar dones trans si no en tenim ni idea?”
La investigadora encapçala un projecte per estudiar el microbioma vaginal de les dones trans, un camp pràcticament desconegut
Foto d'una dona embarassada
Identifiquen unes 300 variacions gèniques que influeixen en la vida reproductiva de les dones
La investigació obre nous horitzons per detectar menopausa precoç

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa