MonPlaneta
Descriuen els beneficis vasculars dels cacauets en persones joves i sanes

Consumir cacauets i crema de cacauet pot tenir beneficis en la salut vascular de les persones joves i sanes. Així ho afirma un equip d’investigadors catalans en un article publicat a la revista ‘Antioxidants’. Segons el seu darrer treball, aquests fruits secs podrien ser molt saludables qualsevol edat. Obtinguts de la lleguminosa Arachis hypogaea, tenen un alt contingut en àcids grassos, proteïnes, fibres i polifenols. Tot un piscolabis pràctic, accessible i ric en nutrients que ajuda a dur un estil de vida saludable.

Els beneficis en els joves sovint són molt més difícils de veure

La majoria d’estudis nutricionals analitzen diferències significatives en persones amb risc alt de patir malalties, especialment d’edat avançada. En aquests grups és més fàcil veure els beneficis dels canvis en els patrons alimentaris o introduïnt un aliment sa a la dieta. En aquest estudi, però, hi van participar 63 joves sans d’entre 18 i 33 anys, que durant sis mesos van afegir els cacauets a la seva dieta habitual. Un grup on, en principi, hauria de ser molt més difícil observar els efectes del canvi de dieta.

L'estudi s'ha fet amb cacauets, un aliment que provoca reaccions al·lèrgiques perilloses a moltes persones | Pixabay
L’estudi s’ha fet amb cacauets, un aliment que provoca reaccions al·lèrgiques perilloses a moltes persones | Pixabay

Un estudi pioner al món

Així, aquesta recerca és la primera intervenció nutricional que confirma una millora dels marcadors vasculars relacionats amb els efectes antitrombòtics i vasodilatadors en joves sans. Els resultats mostren un augment significatiu dels nivells en orina de metabòlits fenòlics, a més d’una millora en els nivells de prostaciclina I2 i de la relació tromboxà A2 – prostaciclina I2, unes molècules de naturalesa lipídica que es consideren marcadors de salut vascular.

Aquest estudi, doncs, reforça la hipòtesi, defensada a la literatura científica i estudis previs d’aquest grup de recerca, que els polifenols, els principals antioxidants i antiinflamatoris de la dieta, tenen un efecte protector en malalties cardiovasculars en adults, a més dels seus efectes antitrombòtics i vasodilatadors. A més, el consum de fruits secs i cacauets s’ha relacionat amb un risc més baix de malalties cardiovasculars i diabetis, especialment per l’efecte protector dels polifenols que contenen.

L’article destaca aquest possible benefici per a la salut d’incloure cacauets i crema de cacauet a la dieta, per bé que els autors apunten que caldrien més estudis per comprendre del tot els mecanismes que els expliquen.

Més notícies
L’impacte del medi ambient en el menjar: alimentació saludable i sostenible
La salut de la la humanitat depèn de la salut del planeta i cuidar-los tots dos són els nostres principals objectius
Cacauets | Pixnio
Un nou tractament podria alleugerir l’al·lèrgia als cacauets en infants
Encara no està clar, però, durant quant de temps duren els efectes
Fruits secs
Menjar fruits secs provoca canvis en la funció de l’ADN dels espermatozoides
Les modificacions poden comportar variacions en la capacitat de fecundar
Els cacauets provoquen reaccions al·lèrgiques perilloses a moltes persones | Pixabay
Una tècnica amb microagulles pot reduir la intensitat de les al·lèrgies
Uns petits pegats han demostrat tenir un efecte dessensibilitzador molt destacable davant dels al·lèrgens

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa